Lietuvos rinktinė sužinos būsimus varžovus


2006-10-18
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
Lietuvos rinktinė sužinos būsimus varžovus

Ispanijoje rytoj bus traukiami 2007 metų Europos vyrų krepšinio čempionato burtai

Ispanijos sostinėje Madride rytoj bus traukiami 2007 metų Europos vyrų krepšinio čempionato burtai, kurie 16 rinktinių išskirstys į keturias grupes. Europos čempionatas Ispanijoje vyks rugsėjo 3-16 dienomis.

Burtų traukimo ceremonijoje Lietuvai atstovaus Krepšinio federacijos generalinis sekretorius Saulius Samulevičius, Lietuvos vyrų rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis ir rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, atsistatydinus Antanui Sireikai, vyriausiojo trenerio šiuo metu neturi. Tikimasi, kad jis bus paskirtas iki šių metų pabaigos.

Burtų traukimo išvakarėse komandos buvo suskirstytos į keturis pagal pajėgumą krepšelius. Lietuvos ekipa pateko į antrąjį kartu su Rusijos, Kroatijos bei Slovėnijos rinktinėmis. Su šiomis komandomis lietuviams tikrai neteks žaisti pirmajame Europos krepšinio pirmenybių etape.

Pirmąjį krepšelį sudarys turnyro šeimininkė bei planetos čempionė Ispanija, Senojo žemyno nugalėtojos titulą ginsianti Graikija, bronzos medalius pernai iškovojusi Prancūzija bei Europos vicečempionė Vokietijos rinktinė.

Trečiajame pagal pajėgumą krepšelyje - Turkija, Italija, Serbija bei Latvija.

Į ketvirtąjį krepšelį pateko Lenkija, Čekija, Portugalija bei papildomo atrankos turnyro, vyksiančio kitais metais, nugalėtojai.

Europos čempionato grupių varžybos vyks Granadoje, Sevilijoje, Palma de Maljorkoje ir Alikantėje. Varžybos vyks įprasta sistema - trys geriausios kiekvienos grupės ekipos pateks į antrąjį pirmenybių etapą. E ir F grupes sudarys po šešias rinktines. Į čempionato ketvirtfinalį pateks bei kovą dėl medalių tęs keturios geriausios abiejų grupių ekipos. Nuo antrojo etapo Europos pirmenybių kovos vyks Madride.

2007 metų Europos čempionai ir vicečempionai iškovos kelialapį į Pekino olimpines žaidynes, o 3-6 vietas užėmusios komandos įgis teisę dalyvauti 2008 metų olimpiniame atrankos turnyre. Naujoji atrankos į olimpiadą sistema buvo patvirtinta šių metų pasaulio čempionate Japonijoje.

Beje, jeigu Europos čempionato finale žais pasaulio čempionai ispanai, į olimpiadą pateks ir bronzos medalių laimėtojai, nes Ispanijos krepšininkai kelialapį į Pekiną jau turi. Jeigu jie užims 3-6 vietas, į olimpinį atrankos turnyrą pateks ir septintoje vietoje likusi rinktinė.

Olimpiniame atrankos turnyre, be keturių Europos komandų, dalyvaus trys Amerikos ekipos, po dvi Afrikos ir Azijos bei viena Okeanijos rinktinė. Į olimpines žaidynes iš šio turnyro pateks tik trys komandos.

Spalio 28 dieną 2007 metų Europos čempionato Italijoje varžoves sužinos ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinė.