Kauno moksleivei - Europos auksas


2006-07-07
Kauno moksleivei - Europos auksas

Europos radijo sporto federacijos iniciatyva Rusijoje surengtame pirmajame Europos sportinės palydovinės navigacijos čempionate merginų (iki 19 metų amžiaus) grupėje nugalėjo Kauno S.Dariaus ir S.Girėno vidurinės mokyklos vienuoliktokė Rūta Navickaitė (55 min. 43 sek.).

Net 10 minučių nuo Lietuvos sportininkės atsiliko antrąją vietą užėmusi lenkaitė Karolina Puhač.

Jaunučių (iki 15 metų) grupėje tarp 17 sportininkų sidabro medaliu apdovanotas Kauno J.Urbšio vidurinės mokyklos devintokas Tomas Žemaitis, o jauniausia Lietuvos rinktinės narė trylikametė Enrika Rudžiūnaitė iš Kauno Petrašiūnų vidurinės mokyklos mergaičių grupėje buvo trečia bei pelnė bronzos medalį.

Komandų įskaitoje Lietuvos rinktinė (19 tšk.) buvo trečia. Nugalėjo Lenkijos (136 tšk.) ekipa, aplenkusi Rusiją (36 tšk.).

“Įvertinant faktą, kad mūsiškiai čempionatui rengėsi ir jame startavo su kaimynų lenkų vos prieš mėnesį paskolintais ne visai kokybiškais GPS navigatoriais, rinktinės pasirodymą reikia vertinti teigiamai. Norisi tikėti, kad kitų metų čempionatui Lenkijoje pavyks apsirūpinti geresne technika ir sėkmingiau pasivaržyti su kaimynais, turinčiais žymiai gilesnes naujosios orientacinio sporto šakos tradicijas”, - sakė Lietuvos radijo sporto federacijos viceprezidentas Arvydas Macas.

KD, BNS inf.