E.Jankauskas išvyko į peržiūrą JAV


2009-06-18
futbolas.lt, Diena Media inf.
E.Jankauskas išvyko į peržiūrą JAV

Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerio asistentas Edgaras Jankauskas gali pratęsti profesionalo karjerą Jungtinėse Amerikos Valstijose, rašo futbolas.lt. Apie karjeros pabaigą jau pora metų svarstantis 34 metų puolėjas vis dar neatsisveikina su futbolu ir trečiadienį atvyko į JAV klubo „New England Revolution“ peržiūrą.

Vos atvykęs į JAV E.Jankauskas jau kitą dieną prisijungė prie „New England Revolution“ treniruotės. Lietuvis paliko neblogą įspūdį amerikiečių klubo strategui Steve'ui Nicolui.

„Jis atrodė gerai. Vakar jis ilgai keliavo, todėl reikės dar palaukti kelias dienas, kad pamatytume jo tikruosius sugebėjimus. Tačiau matosi, kad jis sugeba gerai palaikyti kamuolį, ir tai mums labai praverstų. Tikiuosi, kad artimiausiu metu pamatysime, jog be to jis gali mušti ir įvarčius“, - kalbėjo S.Nicolas vienam Bostono laikraščių.

„New England Revolution“ klubas yra įsikūręs netoli Bostono esančiame Foksburo miestelyje, tačiau save pristato kaip visą Naujosios Anglijos regioną JAV Šiaurės rytuose atstovaujančią komandą. JAV „Major League soccer“ pirmenybėse praėjusį sezoną „New England Revolution“ Rytų konferencijoje užėmė trečią vietą tarp septynių komandų.

Jei E.Jankauskas liktų šiame klube, oficialiai sutartį jis galėtų pasirašyti tik liepos 15-ąją, kuomet prasideda naujas žaidėjų registracijos periodas.

Su JAV klubais E.Jankauskas jau buvo siejamas ir anksčiau, tačiau iki šiol žaidė tik Europoje.