Baltijos lygoje - aštuoniolika ekipų


2005-09-29
Baltijos lygoje - aštuoniolika ekipų

Rytoj startuojančiame 12-ajame Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionate rungtyniaus septynių šalių 18 komandų, tarp kurių Lietuvos ekipos sudarys lygiai trečdalį.

BWBL pirmenybėse žais šeši mūsų šalies klubai - tiek pat, kiek ir Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Tik vietoj Vilniaus “Lintel” ekipos BWBL rungtyniaus Lietuvos jaunių rinktinė, tačiau joje bus beveik tos pačios žaidėjos.

BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas apgailestavo, kad paskutiniuoju momentu čempionate atsisakė žaisti finansinių sunkumų turinti Rusijos komanda - Sankt Peterburgo “Baltijskaja Zvezda”.

Šiemet geriausios komandos pirmąkart gali tikėtis ne tik taurių, bet ir piniginių premijų.

Jau rugpjūčio mėnesį buvo nutarta, kad čempionato sistema išliks panaši kaip ir praėjusį sezoną, tačiau po reguliariojo sezono į pusfinalį pateks ne šešios, o septynios pajėgiausios komandos.

Į pusfinalį iškart pateks pastarųjų šešių čempionatų nugalėtojas Vilniaus “Lietuvos telekomas”, kuris savo grupėje rungtyniaus kartu su 3, 4 ir 7 reguliariojo sezono komandomis. Kitoje grupėje žais klubai, reguliariajame sezone užėmę 1, 2, 5 ir 6 vietas.

Dvi pirmąsias vietas kiekvienoje pusfinalio grupėje užėmusios komandos balandžio 13-15 dienomis dalyvaus finalo ketverto turnyre,

Be Lietuvos jaunių rinktinės ir “Lietuvos telekomo”, mūsų šaliai atstovaus Kauno “Laisvė” ir “LKKA-Kaunas”, Marijampolės “Arvi” ir turnyre debiutuosiantis Klaipėdos “Lemminkainen” klubas.

Latviją reprezentuos Rygos “RTU-Klondaika”, “TTT-Riga” ir “Avantis-Turiba”, Baltarusiją - Gardino “Olimpija”, Borisovo “Berezina” ir jaunių rinktinė, Estiją - Talino TLU ir “Audentes”, Ukrainą - Kijevo SC TIM ir Južnoukrainsko “Olimp-NAEK”, Suomiją - Helsinkio “Pantterit”, Uzbekistaną - Navoji “Nika”.

Rytoj Kaune susitiks “Laisvė” ir “LKKA-Kaunas”, poryt - “LKKA-Kaunas” ir Lietuvos jaunių rinktinė.

KD inf.