Argentina įveikė Iraną ir išsiuntė rusus namo


2008-08-16
kaunodiena.lt, krepsinis.net
Argentina įveikė Iraną ir išsiuntė rusus namo
Olimpinės čempionės titulą ginanti Argentinos rinktinė ketvirtojo turo A grupės mače 97:82 (19:14, 23:19, 30:24, 25:25) įveikė autsaiderį Iraną ir, iškovojusi trečiąją pergalę, vėl pakilo į antrąją grupės poziciją.

Ši argentiniečių pergalė tapo dar vienu skaudžiu smūgiu Europos čempionei Rusijai. Vos vieną pergalę turintys rusai jau nebeturi net teorinių vilčių patekti į ketvirtfinalį, todėl paskutinio turo mačas su ta pačia Argentina Davido Blatto auklėtiniams tebus formalumas.

Irano ekipa sėkmingai pradėjo mačą su argentiniečiais ir tolimų metimų dėka ne tik neleido varžovams pabėgti į priekį, bet ir patys ne kartą buvo persvėrę rezultatą. Pirmojo ketvirčio pabaigoje Luiso Scola metimų dėka Argentina spurtavo ir po dešimties minučių kovos pirmavo keturiais taškais - 19:14.

Antrajame kėlinyje iraniečiai ir toliau sėkmingai kovojo su tituluotais varžovais ir neleido jiems atitrūkti. Po Hamedo Hadadi dvitaškio antrojo kėlinio viduryje Iranas laimėjo atkarpą 6:0 ir komandas teskyrė vos du taškai - 23:25. Visgi kėlinio pabaigoje gerokai daugiau patirties turintys argentiniečiai vėl padidino pranašumą ir įpusėjus mačui pirmavo 42:35.

Trečiasis kėlinys tapo Emanuelio Ginobili šou. Pataikęs keturis tolimus metimus iš eilės Argentinos rinktinės lyderis padidino savo komandos persvarą iki 18 taškų - 72:54. Nors tiek trečiajame, tiek ketvirtajame kėlinyje iraniečiams buvo pavykę kiek priartėti, Argentinos komanda be didesnių sunkumų išlaikė sukauptą pranašumą ir iškovojo pergalę