"Žalgirio" kalendorius: pirks sertifikatus


2009-02-11
Parengė Gediminas Reklaitis

Daugelis Lietuvos verslininkų per ekonomikos sunkmetį turi vienintelę užduotį – išgyventi. Tą patį jie siūlo ir duobėje atsidūrusiam Kauno "Žalgiriui". Tačiau Rolando Dovidaičio kvietimą įsigyti mokamus sertifikatus, regis, verslininkai išgirdo.


M.Kalnietis nelinkęs keisti sprendimo

Vakarinėje antradienio treniruotėje 24-ojo gimtadienio proga buvo pasveikintas Jonas Mačiulis. Prie sveikinimų prisidedanti ir "Kauno diena" linki kovingajam puolėjui sulaukti auksinių laikų "Žalgiryje".

Lengvas atodūsis dėl Manto Kalniečio: gynėjas vakar patvirtino, kad jis nusiteikęs likti Kaune. Penktadienį, vasario 13-ąją, 11 val. įžaidėjas lankysis portalo www.kaunodiena.lt forume. Visi skaitytojai jau dabar gali pateikti M.Kalniečiui klausimus portalo forume.

Paskirkite 2 proc. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio "Žalgirio" krepšinio klubui. Tai nieko nekainuojanti, į pergalių kelią vedanti jūsų finansinė parama "Žalgiriui". Daugiau informacijos – www.zalgiris.lt.


Visvaldas Matijošaitis, "Vičiūnų" grupės pagrindinis akcininkas ir vadovas:

– Ar stebite "Žalgirio" situaciją?

– Šiek tiek. Tiesą pasakius, nuolat palaikome ryšį su P.Motiejūnu. Deja, dabar niekuo negalime padėti, nes įmones visame pasaulyje slegia krizė. Tikrai gailiuosi, kad pernai neparėmėme "Žalgirio". Mums tai būtų aktualu, nes "Žalgiris" nuolat žaidžia tose rinkose, kur mes eksportuojame savo produkciją – Vakarų, Vidurio Europos šalyse. Tad interesas įdėti mūsų prekės ženklą yra, bet, deja, šiuo metu to neleidžia padaryti galimybės.

– Susidaro įspūdis, kad ekonomikos krizę kiekvienas yra nusiteikęs įveikti po vieną. Žiūrima, kaip pačiam išgyventi, o kaimynas tegul pats savimi pasirūpina. Kodėl?

– Sunku pasakyti, bet verslas yra toks, kad niekas tavimi nepasirūpins, jei nepasirūpinsi pats. Nors nemanau, kad vyrauja vien toks požiūris, kad svarbu išsigelbėti pačiam. Tačiau norėtųsi atsakingesnio Vyriausybės požiūrio, kad verslas ir taip sunkiu metu nebūtų smaugiamas. Tikrai sunku galvoti apie papildomas išlaidas, paramą sportui, kai produkcijos realizavimas mažėja, svyruoja valiutų kursai, stringa atsiskaitymai.

– "ARX Baltica" vadovas R.Dovidaitis pasiūlė idėją – išleisti nedidelių nominalų sertifikatus, kuriuos įsigijusios įmonės paremtų "Žalgirį". Ką manote apie tai?

– Labai sveikintina idėja. Būtinai tokį sertifikatą įsigysiu. Jei taip pasielgtų ir daugiau įmonių, be abejo, parama susidarytų nemaža. Be to, keli tūkstančiai nėra didelė suma net krizės laikotarpiu. Tikrai sunku tikėtis, kad viena ar kelios įmonės dabar galėtų skirti tiek pinigų, kad išgelbėtų komandą. Visai kas kita, kai pastangas suvienija daug įmonių. Kažin ar tai išspręstų visas "Žalgirio" bėdas, tačiau bent laikinai įkvėpti oro tikrai padėtų.

– Kaip vertinate ateities perspektyvas ir galimybę remti "Žalgirį", kai praūš krizė?

– Kaip ir minėjau, mums būtų naudinga, jei mūsų prekės ženklas atsirastų ant "Žalgirio" marškinėlių. Todėl beveik neabejoju, kad ateityje su komanda užmegzime glaudesnį bendradarbiavimą ir abiem pusėms naudingus ryšius.