Pasitikti vasaros — su skrybėle


2008-05-10
Pasitikti vasaros — su skrybėle

Vis drąsiau žvelgianti saulė primena, kad metas iš spintų traukti skrybėles. Elegantiškos moterys, jau svajojančios apie atostogas ar trokštančios tapti puotos karalienėmis, turėtų atminti: stilingas galvos apdangalas puošia ne tik priėmimuose pas Anglijos karalienę.

Lietuvės pamažu įsidrąsina

„Jei skrybėlės – liga, tai tik gerąja prasme. Rinkdamiesi galvos apdangalą žmonės lavina savo skonį, išlaisvina kūrybiškumą“, – tvirtino Klaipėdoje įsikūrusios parduotuvės „Senamiesčio magija“ konsultantė Irina Matiukova.

Dvylika metų skrybėlių pasaulyje besisukanti moteris sakė, kad klienčių drovumo ledus buvo nelengva pralaužti. „Pirkėjos jau tapo drąsesnės, tačiau vis dar tenka išgirsti baikščių replikų, pavyzdžiui, „man netinka jokios skrybėlės“. Tai tikrų tikriausia netiesa“, – aiškino I.Matiukova.

Jei stinga ryžto, galvos apdangalą galima pamėginti prisijaukinti – kartą pasimatavus, po kurio laiko vėl pakartoti procedūrą. Renkantis verta atkreipti dėmesį į skrybėlės dalį, esančią virš kraštų. Ji neturėtų būti siauresnė nei skruostikaulių linija – priešingu atveju veidas atrodys stambokas.

Formos žadina fantaziją

Nesivaikančioms madų palyginti pernykštes ir naujas tendencijas greičiausiai būtų sudėtinga, nors dizaineriai ir nesnaudžia. „Kardinalių pasikeitimų nebūna tik todėl, kad galva yra apvali“, – šmaikštavo I.Matiukova.

Puotų, vestuvių ir krikštynų karalienė vasarą – balta skrybėlė. Galima rinktis plačiakraštę ar kuklių formų, su vualiu ar be jo.

Puošniai atrodo ir į plaukus įsmeigta miniatiūrinė skrybėlės atmaina – kūrinys, dekoruotas plunksnomis, karoliukais.

Ir romantikėms, ir koketėms

Kasdienai miestietėms puikiai tiks skrybėlaitės nedideliais kraštais, kurie netrukdo šurmuliuojančiose gatvėse.

Madingos išlieka fedora skrybėlės, kurios daugeliui primena senus filmus apie detektyvus ir gangsterius. Dėmesio verti ir į minėtus galvos apdangalus panašūs trilbiai, tik šios skrybėlės turi siauresnius kraštus. Garbingą vietą lentynoje turėtų užimti iš Panamos šiaudelių pintos skrybėlės. Žaismingu akcentu gali tapti ir beretė, spalvingas turbanas ar snapelis, kurį galima nešioti su skarele.

Geriausia draugė vasarą žygiuojant į paplūdimį – plačiakraštė skrybėlė. Damos neapsiriks įsigijusios romantišką galvos apdangalą banguotais kraštais. Tokia skrybėlė puikiai derės su dideliais akiniais.

Aukso ir sidabro atšvaitai

Norinčios suspėti su pavasario ir vasaros traukiniu turėtų dairytis skrybėlių, kurias palytėjo sidabro ir aukso atspalviai. Neverta būgštauti, kad toks galvos apdangalas gali atrodyti iššaukiamai. Skaisčioje saulės šviesoje auksas ir sidabras virsta subtiliai švytinčia balta ir gelsva.

Skrybėlių kūrėjai nepamiršo ir ryškių spalvų, tačiau I.Matiukova neabejojo, kad vasarą pasitinkančias moteris labiau trauks neutralūs tonai. Gyvybės jiems galima suteikti priderinus kaspiną, skarelę, blizgų krašto papuošimą.

Lietus – ne draugas

Norint ilgai džiaugtis mėgstama skrybėlaite, reikia ją pasaugoti.

Net ir aukščiausios kokybės šiaudinės skrybėlės nemėgsta lietaus. Sudrėkusį galvos apdangalą reikia išdžiovinti padėjus ant lygaus paviršiaus.

Ne visuomet keliaujant įmanoma pasiimti specialią dėžę, skirtą skrybėlei, tad galima pasitelkti paprastą gudrybę – jei galvos apdangalas elastingas, nieko blogo nenutiks jį lagamine iš visų pusių apdėliojus minkštais daiktais, pavyzdžiui, paplūdimio rankšluosčiais.