V.Putino kalba – rinkimų programa?


2008-11-21
BNS, AFP, newsru.com inf.
V.Putino kalba – rinkimų programa?

Rusijos premjeras ir valdančiosios partijos "Vieningoji Rusija" pirmininkas Vladimiras Putinas daro pirmuosius žingsnius kelyje atgal į Kremlių. Vakar kalbėdamas per partijos suvažiavimą žadėjo neleisti ekonomikai žlugti.

Tačiau savo kalboje, kurioje pateikė daug statistikos duomenų ir ekonominių pažadų, V.Putinas neužsiminė apie savo politinę ateitį. Ekspertai spėlioja, kad jis ketina grįžti į prezidento postą.

Premjeras gyrėsi, kad Rusija sukaupė pakankamai finansų, kad be kitų valstybių paramos atremtų finansų krizę. Jis žadėjo padidinti pensijas, darbo našumą, išmokas bedarbiams, taip pat mažinti mokesčius smulkiajam verslui.

Dėl krizės nenukentės ir karinis sektorius. Rusijos išlaidos gynybai kitąmet sieks 50 mlrd. JAV dolerių – tai aukščiausias rodiklis nuo pat Sovietų Sąjungos žlugimo.
"Vieningosios Rusijos" suvažiavimas įvyko kitą dieną po to, kai Rusijos žemieji parlamento rūmai didžiule balsų persvara per antrą ir paskutinį svarstymą pritarė prezidento Dmitrijaus Medvedevo siūlymui pailginti prezidento kadenciją nuo ketverių iki šešerių metų.

Tai pakurstė spėliones, kad V.Putinas planuoja dvylikai metų perimti prezidento įgaliojimus iš D.Medvedevo, kuris jį pakeitė tik šių metų gegužę.