Kruvinas sąrašas pailgėjo


2003-07-19
Kruvinas sąrašas pailgėjo
Eismo nelaimės Santa Monikoje aukų skaičius išaugo iki dešimties

DPA-Reuters-ELTA. Ketvirtadienio vakarą mirė septynių mėnesių berniukas, buvęs tarp žmonių, kuriuos partrenkė 86 metų vyriškio vairuojamas automobilis, lėkęs per pilną žmonių Santa Monikos turgavietę. Iš viso čia žuvusių dabar yra 10.

Sužeistų yra daugiau kaip 50, iš jų 14 būklė - sunki. Nelaimė įvyko trečiadienį Los Andželo priemiestyje. Pasak Santa Monikos policijos vadovo Džeimso Batso, panašu, kad vairuotojas Džordžas Raselas Veleris vietoj stabdžio spaudė akceleratorių. Dabar svarstoma, ar nereikėtų kelti bylos dėl žmogžudystės.

Dž.Batsas ABC laidai “Labas rytas, Amerika” sakė, jog tiriamas ir senuko gebėjimas vairuoti. Esama liudytojų, kad jis, statydamas automobilį, neseniai mažiausiai du kartus įsirėžė į savo garažą.

Net per tris turgavietės kvartalus jo vairuojamas automobilis “Buick LeSabre” lėkė beveik 100 kilometrų per valandą greičiu, kirsdamas žmones, versdamas prekystalius.

Pasak “Los Angeles Times”, kai automobilis galiausiai sustojo, ant variklio dangčio gulėjo trys lavonai, o jo apačioje buvo įstrigusi moteris.

Vietoje žuvo aštuoni žmonės, du mirė vėliau ligoninėje, vienas jų - kūdikis Brendonas Esfahanis. Tarp žuvusiųjų - vaikas, trys vyrai, penkios moterys.