Kremliaus menėse yra vietos ir meilei


2008-05-10
Kremliaus menėse yra vietos ir meilei

Rusijos valdžios viršūnėje dar nuo sovietinių laikų puikiai
veikia meilės paslaugų sistema

Įtakingiausi pasaulio politikai dažniausiai būna labai azartiški ir energingi. Jų gyvenimo būdas yra griežtai reglamentuotas, jie priversti daug laiko praleisti toli nuo šeimos. Natūralu, kad ir pasaulio galingieji periodiškai pajunta priešingos lyties dėmesio poreikį. Vieniems pakanka paprasto flirto, o kiti neišsiverčia be nesantuokinių seksualinių santykių.

Visai neseniai pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjo gandai, kad šią savaitę Rusijos prezidento postą palikęs Vladimiras Putinas ketina skirtis ir vesti buvusią gimnastę gražuolę Aliną Kabajevą. Ši skandalinga žinia tapo audringo gyvenimo kulminacija moteriai, anksčiau pasižymėjusiai, kai jos erotinės nuotraukos mirgėjo Maskvos žurnaluose, kai užmezgė audringą romaną su sostinės rajoninio milicijos skyriaus darbuotoju gruzinu, o dar anksčiau – kai buvo pagauta vartojanti dopingą ir ilgam laikui diskvalifikuota.

Pasirodė esąs galantiškas

Prezidento naujos meilės istorija pasiekė aukščiausią tašką Italijos Sardinijos saloje, kai V.Putinas viešėjo pas meilės istorijomis pagarsėjusį draugą, naująjį šalies premjerą Silvio Berlusconi. Prokremliško laikraščio žurnalistė prezidento paklausė apie jo asmeninį gyvenimą. Tai buvo labai netikėta, nes rusų reporteriai niekada neužduoda iš anksto nesuderintų klausimų, ypač apie prezidento šeimą.

Tai, kas įvyko paskui, apstulbino visą pasaulį. V.Putinas atsakė ne taip, kaip įpratę Rusijos gyventojai, apimti meilės savo lyderiui. Jis nepasiūlė žurnalistės apipjaustyti ar nuskandinti tualete, o atsakė nepaprastai dvasingai.

„Laikraščiuose minima daug jaunų ir gražių merginų bei moterų. Ir jos man patinka, kaip ir visos Rusijos moterys, – tarė prezidentas. – Aš manau, kad mūsų moterys talentingiausios ir gražiausios. Jeigu kas ir galėtų su jomis konkuruoti, tai tik italės.“

Paskui V.Putinas pasakė trumpą pamokslą: „Yra asmeninis gyvenimas, į kurį kištis niekam nevalia. Aš visuomet neigiamai žvelgiau į tuos, kurie su savo sloguojančia nosimi ir erotinėmis fantazijomis bando lįsti į kitų gyvenimą.“

Paaiškėjo, jog V.Putinas gali būti galantiškas, o tuo iki šiol neišsiskyrė.

Po šios spaudos konferencijos prasidėjo neįtikimi dalykai. Drąsioji žurnalistė kuluaruose buvo pastebėta raudanti, o po savaitės jos laikraščio redakcija šitaip pakomentavo incidentą: „Neigti piktavališką ir žeidžiantį melą nemalonu, nes jis akivaizdus.“

Įžūlus bulvarinis laikraštis, paviešinęs istoriją apie neva užsimezgusį V.Putino ir A.Kabajevos romaną, patyrė Federalinio saugumo tarnybos spaudimą. Jį kelis kartus uždarė ir vėl atidarė. Visi laikraščio žurnalistai iki šiol išgyvena įtampą.

Šeima pradėjo skilti

Patikimi šaltiniai Kremliuje neabejoja, kad V.Putino santuoka pradėjo byrėti, nors skyrybomis kol kas nekvepia. Nesantuokiniai ryšiai tapo įprasti, tarp jų – ir su A.Kabajeva, ir su garsia televizijos naujienų vedėja Jekaterina Andrejeva. Skandalą inicijavo jėgos klano atstovai iš Maskvos mero Jurijaus Lužkovo ir buvusio premjero Jevgenijaus Primakovo aplinkos. Mat bulvarinio laikraščio savininkas yra oligarchas Aleksandras Lebedevas, buvęs V.Putino kolega KGB. Jis neseniai įsigijo bulvarinį leidinį vien tam, kad galėtų pulti savo priešininką J.Lužkovą.

Po šio skandalo A.Lebedevas iki šiol kasdien bėgioja į Kremlių teisintis dėl gandų apie „šefo“ vedybas.

Jėgos klano gretose aštrėjant kovai dėl vietos po dviem saulėmis –
V.Putinu ir jo įpėdiniu Dmitrijumi Medvedevu, – galima tikėtis ir naujų pikantiškų istorijų apie asmeninį jau buvusio prezidento gyvenimą.

Trykšta seksualine energija

Gandų apie prezidento romanus pasirodė prieš ketverius metus, juos paskleidė Kremliaus jėgos klanas, o ir pats dabar jau Rusijos premjeras suteikė ne vieną progą jiems sklisti.

Praėjusiais metais susitikęs su Izraelio premjeru Ehudu Olmertu V.Putinas pasakė: „Perduokite linkėjimus savo prezidentui (Moshe Katsavui – red. past.)! Pasirodo, jis labai pajėgus vyras! Išprievartavo dešimt moterų!.. Mes visi jam pavydim!“ Rodos, pirmasis šalies dziudo meistras nesivaržo žmonos, kuri per jo prezidento kadenciją pastebimai priaugo svorio, ir viešai demonstruoja seksualinę energiją.

Apie Kremliaus koridoriuose vykstančius meilės romanus žino daug kas, bet niekas nedrįsta prabilti viešai, nes bijo dėl savo saugumo. Iki šių dienų puikiai funkcionuoja dar sovietiniais laikais suformuota meilės paslaugų sistema. Kiekvienas aukštas pareigūnas turi ištikimus „specialiuosius padėjėjus“, kurie rūpinasi, kad šefo seksualiniai poreikiai būtų patenkinti. Nesantuokinius ryšius nuo viešumos akylai saugo saugumo tarnybos.

Dabartinio premjero „specialusis padėjėjas“ yra saugumo tarnybos vadovas Viktoras Zolotovas.

V.Zolotovas ir dar keli asmens sargybiniai užtikrina V.Putino itin slaptus susitikimus „poilsio kambariuose“ Kremliuje, valstybinėse rezidencijose ir per vizitus į užsienį.

V.Putinas ne itin išrankus

Prieš kelerius metus rusų žurnalistė Jelena Tregubova, neseniai gavusi politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje, savo knygoje detaliai papasakojo, kaip V.Putinas bandė ją „kabinti“. Tai sukėlė didžiulį skandalą Rusijoje, bet niekas šios informacijos nepaneigė.

Kremliaus virtuvę atskleidžiančios knygos skaitytojai turėtų įtarti, kad J.Tregubova nebuvo vienintelė moteris, kuriai V.Putinas bandė rodyti dėmesį. Ne paslaptis, kad prezidentą lydinčių ir aptarnaujančių žmonių gretose yra nemažai priešingos lyties atstovių, kurios norėtų „tokio, kaip Putinas“, kaip dainuojama populiarioje rusų dainoje.

V.Zolotovas, puikiai žinantis viršininko skonį ir pomėgius, rūpinasi, kad šalia V.Putino visuomet būtų moterų. Sklando gandai, kad jis retai gauna konkrečių nurodymų. Viešai reikalaujantis „vardų, slaptažodžių ir slaptų susitikimų“, asmeniniame gyvenime V.Putinas ne toks išrankus. Todėl „specialiems padėjėjams“ užtenka pasirūpinti, kad jis bet kurią akimirką galėtų nukreipti savo dėmesį į kurią nors, esančią po ranka.

Pasak šaltinių Kremliuje, V.Putino žmona Liudmila žino apie vyro hiperaktyvų gyvenimo būdą, tačiau trukdyti jam nesiryžta.

Olego Blockio knygoje „V.Putinas: kelias į valdžią“ L.Putina sako: „Tik ir darau, kad jo laukiu. Kitaip nemoku.“ Ji yra tipiška nuolanki Rusijos moteris, kokios Vakaruose jau ir dieną su žiburiu nerasi.