Istorija, verta milijonų


2008-01-28
Istorija, verta milijonų

Portugalijoje dingusios mažametės britės tėvus užplūdo milijonų verti siūlymai. Amerikiečių televizijos laidos už išskirtinį interviu ir jų dalyvavimą dokumentiniuose filmuose apie prekybą vaikais pasirengusios pakloti septynženkles sumas.

Dėl išskirtinio interviu, kurio vertė gali siekti 2 mln. JAV dolerių (4,8 mln. litų), varžosi žinomos amerikiečių pokalbių laidų vedėjos Oprah Winfrey ir Barbara Walters.

Britų žiniasklaida teigia, kad McCannai gali būti priversti priimti dosnius žiniasklaidos siūlymus, nes pinigai, anksčiau surinkti jų dukros paieškoms, senka. Vien ispanų detektyvų tarnybos „Metodo 3“ paslaugos jiems kas mėnesį atsieina 50 tūkst. svarų (230 tūkst. litų).

Vingiuoti ketverių metų M.Mc-Cann paieškų keliai pastarosiomis dienomis nuvedė į tolimąją Čilę. Policija pradėjo mergaitės paieškas gavusi pranešimą, esą ji buvo pastebėta viename muziejuje šios Pietų Amerikos valstybės šiaurinėje dalyje. Pranešėjui įtarimų sukėlė mergaitę atvedęs vyriškis, panašus į fotorobotą, kuris prieš savaitę pasirodė pasaulio žiniasklaidoje.

Pagal fotorobotą vienas asmuo praėjusią savaitę buvo sulaikytas Portugalijoje. Tai kiaulių augintojas Joaquimas Jose Marquesas, 1996 m. teistas už nepilnametės britės išžaginimą. Policija bando aiškintis, ar jis yra susijęs su M.McCann dingimu.

M.McCann dingo iš Portugalijos Prajo de Luiso kurorto viešbučio praėjusių metų gegužės 3 d., kai jos tėvai vakarieniavo restorane. Iki šiol mergaitės paieškos jokių rezultatų nedavė.

„The Times“, newsru.com inf.