Dž.Kerį skandina jo Monika


2004-02-14
Leonas ŽALYS
Dž.Kerį skandina jo Monika

Sekso skandalas tikriausiai sužlugdys iki šiol sėkmingą demokratų lyderio kovą  

Labai galimas dalykas, kad kovą dėl JAV prezidento posto sėkmingai pradėjusį senatorių Džoną Kerį pražudys Amerikoje kylantis sekso skandalas, kuris iš karto priminė ankstesnio Baltųjų rūmų šeimininko romaną su praktikante Monika.

Tuo tarpu respublikonams vėl atsirado šansų, kad Džordžas V.Bušas išliks prezidento poste.  

Informaciją paskleidė nedelsdami  

Respublikonai nedelsdami žiniasklaidai pateikė turimą informaciją, kuri liudija, kad demokratų favoritas Dž.Keris buvo neištikimas žmonai - imperijos “Heinz” paveldėtojai Terezai Heinz.

Britų BBC pranešė, kad politinius skandalus ir gandus platinti mėgstantis tinklalapis DrudgeReport (beje, jis vienas pirmųjų informavo apie prezidento Bilo Klintono ir praktikantės Monikos Levinski romaną) bendrais bruožais paskelbė, kad Dž.Keris dvejus metus “intymiai bendravo su jauna moterimi, kurią vėliau privertė išvykti iš Jungtinių Valstijų”.

Šį kartą DrudgeReport nepateikė jokių duomenų apie cigarus, sukneles su dėmėmis, kaip tai buvo ankstesniu atveju.

Dabar Amerikos žiniasklaida tiria gautą bendro pobūdžio informaciją. Bet Jungtinėse Valstijose beveik neabejojama, kad Dž.Kerio kelias į Baltuosius rūmus jau pasibaigė.

DrudgeReport taip pat informavo, kad demokratų favoritas pasiryžo gintis.  

V.Klarkas žinojo  

Vienas buvusių Dž.Kerio varžovų - buvęs NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas generolas Veslis Klarkas, kuris anksčiau paskelbė pasitraukiąs iš prezidento rinkimų maratono, anot “Amerikos balso”, užvakar žurnalistams prasitarė: “Nėra abejonių, kad senatorius bus visiškai sužlugdytas, jeigu viršūnėse pasklidę gandai apie jo ryšius su dar viena praktikante pasitvirtins”.

Generolas patikslino, kad jis turi galvoje ne dar vieną konkrečią praktikantę, o tik B.Klintono ir Monikos skandalą apskritai.

Iš rinkimų maratono pasitraukęs V.Klarkas anksčiau pareiškė, kad jis visomis išgalėmis rems Dž.Kerį. Ar jam tokios paramos reikės, labai abejotina.  

Atkuto H.Dinas

Pasklidus pirmiesiems gandams apie Dž.Kerio ryšius su paslaptingąja drauge, atkuto kitas demokratų kandidatas į prezidento postą, buvęs Vermonto valstijos gubernatorius Hovardas Dinas. Jis jau pareiškė, kad tęs rinkimų maratoną, nors buvo pasitraukęs iš distancijos.

Amerikos žiniasklaida daro tokią išvadą: Dž.Kerį kompromituojanti medžiaga yra tokia svari, kad jis jau neturi jokių šansų tęsti rinkimų kampaniją.

Respublikonai Dž.Kerį atakavo ir anksčiau, bet tie kaltinimai prie jo “nelipo”. Senatoriui buvo primetamas “nusikalstamas pacifizmas”.

Mat Vietnamo karo didvyris Dž.Keris vėliau tapo šio karo aršiu priešininku, sumetęs savo ordinus ir medalius prie kongreso rūmų. Pastaruoju metu senatorius priešinosi Pentagono išlaidų didinimui.

Dž.Keris taip pat buvo kaltintas kyšininkavimu, bet visi kaltinimai nuo jo nusirito kaip vanduo nuo žąsies.

Galiausiai demokratų favoritas suklupo: prarado savo bendrapartiečių paramą ir tikriausiai turės daug problemų namuose.  

Atakavo Dž.V.Bušą  

Dž.Keris rinkimų kampanijoje skrupulingumu irgi nepasižymėjo. Jis pasistengė, kad žiniasklaidoje pasirodytų serija pranešimų, jog Dž.V.Bušas apgalvotai vengė tarnybos Vietname, prisiglaudęs po Nacionalinės gvardijos sparneliu.

Dž.V.Bušo šalininkai dokumentais įrodė, kad apie jokį dabartinio Baltųjų rūmų šeimininko dezertyravimą iš Vietnamo karo negali būti nė kalbos.