Klausimas specialistui


2008-11-21
Lina Garakovskaja
Klausimas specialistui

Panemunėje nusipirkome namą, tačiau namus statęs buvęs savininkas mūsų ir kaimynų elektros skaitiklius įrengė mūsų namo kieme.

Jis žadėjo, kad skaitiklius VST bendrovė iškels iš mūsų kiemo, bet iki šiol to nepadarė. Skaitiklių duomenų kaimynai dažniausiai negali pažiūrėti ir nurašyti, nes keletą kartų buvome apvogti, todėl kieme laikome palaidą šunį. Apie šią situaciją papasakojau VST atstovams, tačiau jie patarė skaitiklius iškelti už savo lėšas arba palaukti, kol bus rekonstruoti Vaidoto gatvės elektros įrenginiai.

VST atstovai nurodė pririšti šunį ir leisti kaimynams netrukdomiems įeiti į kiemą, tačiau kam tuomet reikalingas šuo, jei negalės sergėti namų nuo vagišių? Kaimynai nesutinka mokėti už tai, kad skaitikliai būtų iškelti, mums taip pat to daryti neapsimoka. Nejaugi elektrą tiekianti bendrovė neturi lėšų skaitikliams iškelti?

Bendrovės VST Kauno miesto skyriaus viršininkas Saulius Alekna:

– Bendrovės VST pagrindinės investicijos skirtos eksploatuojamų skirstomųjų tinklų būklei gerinti. Nusidėvėję elektros įrenginiai keičiami naujais, iš esmės rekonstruojamos ir statomos naujos transformatorių pastotės. Kauno Vaidoto gatvėje taip pat yra numatytas investicinis projektas, oro linijos bus keičiamos požeminėmis kabelio linijomis ir kartu iškeldinami skaitikliai. Šį investicinį projektą planuojama įgyvendinti kitų metų pirmąjį pusmetį.