Siuntinyje antstoliui – įtartinas dvokas


2008-11-21
Tomas Jarusevičius
Siuntinyje antstoliui – įtartinas dvokas

Voką su keistu turiniu į antstolio kontorą atsiuntęs kaunietis už liguistą protesto formą sulauks teisėsaugininkų atpildo.

Neįtarė nieko blogo

Vakar po pietų į Kęstučio gatvės 80 name įsikūrusią antstolio Mariaus Lekečinsko kontorą skubėjo gausios ugniagesių gelbėtojų ir policijos pareigūnų pajėgos. Paaiškėjo, kad dvi autocisternos ir ypatingų operacijų ugniagesių štabo automobilis atlėkė ne gaisro gesinti. Atvykta aiškintis mįslingo incidento.

Tądien antstolis buvo išvykęs į Vilnių, o kontoroje šeimininkavo jo padėjėja Veronika Čivilienė ir finansininkė Janina Bistrienė. Po pietų atėjęs kurjeris atnešė šūsnį registruotų laiškų. Vienas jų išsiskyrė savo dydžiu, tačiau dėl jo turinio moterys teigė nieko bloga nenujautusios.

Laiškas laidotuvių tema

Moterys pasakojo papietavusios ir grįžusios prie darbo. Antstolio padėjėja V.Čivilienė atkirpo didįjį voką, viduje išklotą minkštu polietilenu, lyg būtų siunčiama kažkas dūžtančio. Iš pradžių moterys liko nemaloniai nustebusios, kai praplėštame voke pamatė lapus su priklijuotomis iškarpomis apie mirusiųjų kremavimo ir įvairias ritualines paslaugas, reklaminėmis skrajutėmis apie parduodamus karstus ir kruviną nosinaitę. Greta gulėjo ir su jų antstolio kontora susijęs dokumentas.

Netrukus V.Čivilienei ėmė perštėti gerklę ir akis, o prie gretimo stalo sėdėjusiai jos kolegei pasidarė bloga. Moterys akimirksniu suprato, kad visa tai dėl keistos smarvės, kuri sklido iš tik ką praplėšto voko. Jos tuoj pat išmetė šį siuntinį į balkoną, o apie keistą incidentą pranešė policijos pareigūnams. Pastarieji į pagalbą pasitelkė ugniagesius gelbėtojus, kurie įdėjo voką į juodą polietileninį šiukšlių maišą ir išvežė.

Ikiteisminį tyrimą pradėję Centro policijos komisariato pareigūnai teigė lauksiantys ekspertų išvadų, iš kurių tikimasi sužinoti, kokia medžiaga galėjo būti voke ir skleisti nemalonų kvapą.

Kvapas priminė nuodus

Antstolio kontoros darbuotojos nenoriai pasakojo apie šį incidentą. Iš pradžių teigta, esą voke matėsi išberti milteliai, bet vėliau pašnekovės šį faktą paneigė.

"Kvapas atrodė lyg kokių vaistų, nuodų ar dar kokių chemikalų. Praėjo pusantros valandos, todėl jokio šleikštulio ar perštėjimo jau lyg ir nebejaučiu. Atidarėme langą ir išvėdinome kabinetą, – po teisėsaugininkų pirminės apklausos trumpai su žurnalistais šnektelėjo V.Čivilienė, o jos bendradarbė J.Bistrienė pridūrė, kad jai kvapas pasirodė panašus į švino: "Nežinau, gal čia iš tos baimės, bet man dar ir dabar kažkaip negera. Šiaip ar taip, viliamės, kad praeis, todėl greitosios pagalbos medikų nekvietėme."

Ant voko buvo nurodytas ir atgalinis adresas. Pirminiais duomenimis, jį atsiuntė Rasytės gatvės gyventojas, kurio byla kaip tik pakliuvusi į M.Lekečinsko kontorą.
Neoficialiomis žiniomis, skolininkas antstolio akiratyje atsidūrė dėl nesumokėtų alimentų. Tačiau antstolio padėjėja ir finansininkė kategoriškai pareiškė apie įtariamus asmenis nieko nekomentuosiančios.

Moterys pripažino, kad kartais pasitaiko keistų bandymų įbauginti ar tiesiog pagąsdinti antstolio kontorų darbuotojus, tačiau tokio liguisto ir drastiško atvejo jos  neprisiminė.

Situacija: policijos ir ugniagesių vizito antstolio kontoros darbuotojos sulaukė dėl joms atsiųsto voko, iš kurio sklido neaiškus aitrus kvapas.