Krizė grožiui nekenkia


2008-11-21
Eglė Stankevičiūtė
Krizė grožiui nekenkia

Rengtis ekonominei krizei ir taupyti atsisakant grožio puoselėjimo procedūrų? Kauniečiai tikrai taip nemano. Prakaituodami sporto salėse ir lankydamiesi grožio salonuose jie atsikrato ne tik rūpesčių, bet ir palengvina piniginę keliais šimtais litų, kuriuos išleidžia savo kūnui puoselėti.

"Geriau mažiau valgysiu, bet už paskutinius pinigus eisiu sportuoti, – atvirai kalbėjo į aerobikos treniruotę atskubėjusi daugiau nei 20 metų sportuojanti Dacė Juršienė. – Nesu liguistai įnikusi į išvaizdos puoselėjimą, tačiau žinau, ko man reikia. Renkuosi ramesnes treniruotes, kartą per mėnesį užsuku ir į grožio salonus." Ponia Dacė skaičiuoja per mėnesį grožiui puoselėti nepagailinti poros šimtų litų.

Kelios dešimtys moterų, ankstyvą pavakarę susirinkusių į aerobikos užsiėmimus, tikino, kad sporto atsisakytų tik kraštutiniu atveju.

"Moteris turi būti tvarkinga. Sportas, kelios veido procedūros ar šukuosenos susitvarkymas – tai tik priemonė jaustis geriau. Sportas yra mano gyvenimo būdas", – tikino ketverius metus sportuojanti vertėja ir sveikos gyvensenos lektorė Gina Kapučinskaitė.

Finansinių nepatogumų nejaučia ne tik sporto klubų ir grožio salonų klientai, tačiau ir vadovai.

"Nuolatiniai centro klientai rūpinasi sveikata, supranta, kad sportas yra gyvenimo variklis, tad nelinkę treniruočių nutraukti jas įpusėję", – sakė sveikatingumo ir aerobikos centro "Amazon gym" vadovė ir trenerė Džilda Valaitienė.

Sporto ir pramogų parko "Impuls" vadovai neskuba ploti rankomis, kad  padaugėjo klientų. Nors nuo praėjusių metų paslaugų kaina kilo iki 20 proc., tačiau vakarais ir savaitgaliais norinčiųjų sportuoti netrūksta.

"Kauniečiai linkę sportuoti, bet ieško galimybių tai daryti pigiau. Žmonės dar nėra gavę sąskaitų už šildymą, tad tikėtina, kad ekonominė krizė neaplenks ir mūsų – tik pajusime ją šiek tiek vėliau", – įsitikinusi rinkodaros ir pardavimo vadovė Svetlana Kavina.
Vienkartiniai klientai lankosi dažniausiai savaitgaliais, o didžiausias pinigų srautas įplaukia iš nuolatinių klientų įsigytų abonementų. Nuo spalio sporto centras siūlo šešių ir dvylikos mėnesių abonementą įsigyti išsimokėtinai.

Grožio salonuose klientai linkę rinktis tik būtinas paslaugas, neretai iš dviejų galimų variantų prašo pigesnio. "Salone, kuriame nuolat lankausi, kainos kol kas nepakilo. Tačiau manikiūrininkė įspėjo: kainų šuolio galime sulaukti, kai tik baigsis pigiau pirktų priemonių atsargos", – patirtimi dalijosi kaunietė Lauryna.

14 metų gyvuojančio grožio salono "Pažvelk kitaip" savininkas Robertas Sakalauskas neslėpė, kad specialistų paslaugų kainos per metus pakilo apie 25 proc.
"Esame patenkinti padėtimi: turime nuolatinių klientų, iš užsienio grįžta jau kelerius metus nematyti klientai. Vyrai į saloną eina dažniau nei moterys", – sakė šiuo metu rūpesčių  neslegiamas verslininkas.