Tirs S.Stomos elgesį


2011-10-12
BNS inf.
Tirs S.Stomos elgesį

Parlamentaro Sauliaus Stomos (nuotr.) nuotykius, kai jis esą jaunai merginai mainais už draugystę siūlė savo patarėjos vietą, tirti imasi Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK).

"Vis dėlto reikia rasti atsakymus, kaip ten buvo, kas ten įvyko. Manau, kad tai yra spjūvis visam Seimui, nes daugelis Seimo narių, ir gyventojai, kreipiasi į mane, kaip čia atrodo tas Seimas. Žiūrint į tai, kas buvo parodyta, Seimo narys tarsi už atlygį, – o patarėjai atlyginimą gauna iš biudžeto, – priima sau, na, meilužę, nenoriu vartoti šiurkščių žodžių. Turime atlikti tyrimą ir pasakyti visam Seimui, kas čia įvyko", – antradienį per komisijos posėdį kalbėjo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

"Reikia apklausti S.Stomos, gauti iš žurnalistų visą medžiagą, kaip ten buvo, ar jis ten buvo išprovokuotas. Nors visuomet sakau, jei kas mano interneto puslapyje įdės, kad siūlau pagrobti milijoną, ir aš eisiu vogti, o paskui skųsiuos, kad mane išprovokavo, aš esu nekaltas? Čia nesuvokiami dalykai, ypač taip elgtis Seimo nariui, tautos atstovui", – dėstė etikos sargų vadas.

A.Salamakinas taip pat svarstė, kad S.Stomos istorija nuo tyrimo šioje komisijoje gali išsirutulioti į apkaltos komisiją, ir paminėjo Lino Karaliaus atvejį. Seimo narė, S.Stomos frakcijos kolegė Vida Marija Čigriejienė parlamentarą pavadino "Lietuvos Berluskoniu" ir sakė, kad jam ne vieta nei Konservatorių partijoje, nei Seime. Šiuo metu S.Stomos, prieš porą savaičių priimto į Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus, narystė partijoje sustabdyta.

"Lietuvos Berluskonis, tik tas rinkosi nepilnametes, šitas – ne, skirtumas toks, kad anas – už savo pinigus, o čia – dar biudžeto. Jei būtų doras Seimo narys, paliktų mandatą ir nebūtų Tėvynės sąjungos partijoj", – piktinosi konservatorė V.M.Čigriejienė.