Prezidentas ieško atsakymo STT ir Valstybės kontrolėje


2003-07-26
Prezidentas ieško atsakymo STT ir Valstybės kontrolėje

ELTA. Siekdamas išsiaiškinti Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų panaudojimo efektyvumą ir skaidrumą, sveikatos priežiūros įstaigų finansavimo ir restruktūrizavimo strategiją, vakar Prezidentas Rolandas Paksas kreipėsi į Vyriausybę, Valstybės kontrolierių ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą.

Pasak Prezidento patarėjos socialinės politikos klausimais Dalios Kutraitės-Giedraitienės, liepos 17 dieną Prezidentūroje buvo surengtas pasitarimas su šalies medikų atstovais. Jame konstatuota, kad trūksta aiškumo Sveikatos priežiūros įstaigų veiklos finansavimo ir restruktūrizavimo strategijoje, abejonių kėlė ir lėšų ligonių kasose skirstymo sistema. Dėl šių likusių klaustukų, anot D.Kutraitės - Giedraitienės, Prezidentas kreipėsi į Vyriausybę ir atitinkamas tarnybas.

Pasak D.Kutraitės-Giedraitienės, Prezidentas paprašė Vyriausybės išsamesnių paaiškinimų apie sveikatos įstaigų restruktūrizavimo strategiją, prognozių apie ligonių tinklo pertvarkymo padarinius.

Prezidentas taip pat norėtų išsiaiškinti priežastis ir atsakingus asmenis, kodėl Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto vykdymo sąlygos neužtikrino kompensuojamųjų vaistų ir paslaugų prieinamumo pagal realius poreikius.