Prekių srautai kol kas juda tik į vieną pusę


2006-09-26
Prekių srautai kol kas juda tik į vieną pusę

Lietuva gali tapti Kinijos vartais į Europą

Vakar, dalyvaudamas Lietuvos ir Kinijos verslo forume “Atrask Lietuvą - vartus į Europą”, Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus pažymėjo, kad Kinija per gana trumpą laiką padarė neįtikimą ekonomikos šuolį ir tapo vienu svarbiausių pasaulio ekonomikos dalyvių, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

“Stulbinamai auganti užsienio prekyba, milžiniškos investicijos, didžiuliai gamybos mastai, naujųjų technologijų plėtra - visa tai šiandien apibūdina Kiniją”, - sakė Lietuvos vadovas.

Į Kiniją taip pat atvyko transporto, logistikos, telekomunikacijų ir muitinės ekspertai, svarbiausių uosto, geležinkelių ir pramonės įmonių atstovai.

Lietuvos prekybos su Kinija balansas kasmet auga, tačiau prekių srautai juda tik iš Kinijos į Lietuvą. Viena perspektyviausių Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo sričių - logistika, susisiekimas.

Vėliau Prezidentas apsilankė didžiausioje Kinijos telekomunikacijų įmonėje ZTE, kuri gamina įrangą daugeliui telefoninio ryšio tiekėjų kitose šalyse, mobiliuosius telefonus, vaizdo konferencijų įrangą, duomenų perdavimo stotis, signalų perjungimo įrangą bei tiekia energiją, telekomunikacijos paslaugas.

BNS, KD inf.