Politikų laukia akistata su prokurorais


2004-08-10
Politikų laukia akistata su prokurorais

Generalinė prokuratūra šią savaitę ketina kviesti į apklausas korupcija įtartus tris buvusius Seimo narius - Vytenį Andriukaitį, Arvydą Vidžiūną ir Vytautą Kvietkauską

Planuojama, kad apklausos vyks antroje savaitės pusėje. Kuris eksparlamentaras kurią dieną konkrečiai bus kviečiamas pas ikiteisminį tyrimą atliekančią prokurorę Nijolę Frolovą, Generalinės prokuratūros pareigūnai neatskleidžia, kad nebūtų trukdoma jų darbui.

Į skambučius neatsiliepia

“Jeigu nepavyks susitarti telefonu, bus kviečiami oficialiai. Telefonu nerandu kol kas Kvietkausko. Spaudoje mačiau tokią žinutę, kad jis lyg į olimpiadą išvyksta”, - sakė prokurorė N.Frolova. Jei V.Kvietkausko jai nepavyks išsikviesti apklausai dabar, jis bus kviečiamas, kai sugrįš iš šį savaitgalį prasidedančių olimpinių žaidynių Atėnuose. V.Kvietkauskas yra Lietuvos parolimpinio komiteto pirmininkas. Vakar V.Andriukaičio ir V.Kvietkausko mobiliojo ryšio telefonai buvo išjungti ir nepavyko susisiekti su šiais politikais.

Gali būti pateikti įtarimai

Tuo tarpu konservatorius A.Vidžiūnas telefonu patvirtino, kad jau kalbėjosi su prokuratūra.

“Kadangi dabar esu privatus asmuo ir, be to, pirma visus žingsnius turiu aptarti su advokatu, tai dabar mažai ką galėčiau šnekėti”, - sakė A.Vidžiūnas. Jis pakartojo anksčiau pasakytus savo žodžius, kad kuo anksčiau pakvies jį į apklausą, tuo jis bus laimingesnis. Manoma, kad buvusiems Seimo nariams bus pateikti įtarimai ir jie bus apklausti kaip įtariamieji. Tokiu atveju, kaip numato įstatymas, jie galės į apklausas atvykti su advokatais. Politikai gali ir atsisakyti advokatų - įstatymas to taip pat nedraudžia.

Apklausta nemažai liudytojų

Dėl galimo buvusių parlamentarų kyšininkavimo Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą pradėti nusprendė praėjusį antradienį.

“Yra liudytojų apklausta, nemažai”, - paklaustas apie tyrimo eigą sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka. Liudytojus dar anksčiau apklausė pirminę tyrimo medžiagą surinkę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. A.Kliunka praėjusią savaitę panaikino ankstesnį savo pavaldinės nutarimą atsisakyti pradėti V.Andriukaičio, V.Kvietkausko ir A.Vidžiūno atžvilgiu ikiteisminį tyrimą byloje dėl galimo šių tuometinių Seimo narių kyšininkavimo.

BNS, KD inf.