Nemalonios temos išvengta


2006-11-03
Nemalonios temos išvengta

Susitikime su Darbo partija Prezidentas nekalbėjo apie jos finansinės veiklos tyrimą

Šalies vadovo Valdo Adamkaus susitikime su Darbo partijos frakcijos nariais buvo aptartos politinės aktualijos, tačiau išvengta temos apie teisėtvarkos atliekamą Darbo partijos veiklos tyrimą.

Kritikavo biudžeto projektą

Po vakar vykusio susitikimo partijos pirmininkas, Seimo narys Kęstutis Daukšys pasidžiaugė, kad daugeliu aptartų klausimų partijos ir Prezidento požiūriai sutapo.

Pasak K.Daukšio, daug dėmesio pokalbio metu skirta kitų metų biudžeto projektui, kuriam Darbo partijos frakcija ketina nepritarti, nes jame pažeistas “programinis principas”.

Darbo partijos nuomone, biudžeto perteklius turėtų būti skiriamas mokesčių sistemai reformuoti, užtikrinti konkurenciją su kitų valstybių verslu, pertvarkyti “Sodros” sistemą. “Biudžetas turėtų būti orientuotas į rezultatą, prioritetinius projektus, kurie būtų atliekami greitai, netęsiant jų per ketverius, penkerius, šešerius metus, kas dabar yra matoma”, - sakė K.Daukšys.

Parems Prezidento veto

Susitikime buvo aptarta emigracijos problema. Pasak partijos lyderio, siekiant mažinti emigracijos srautus, būtina sulyginti atskirų regionų padėtį.

Darbo partijos vadovai pažadėjo paremti Prezidento veto įstatymui dėl nuosavybės atkūrimo miško parkuose, kadangi jie patys paprašė šalies vadovo nepritarti šiam teisės aktui.

K.Daukšio teigimu, susitikime nebuvo užsiminta apie teisėtvarkos atliekamą Darbo partijos finansinės veiklos tyrimą, o kalbėdamas apie santykius su Prezidentu K.Daukšys tvirtino, kad jie nėra įtempti.

Paklaustas apie minėtą tyrimą, K.Daukšys tvirtino neturintis jokios naujos informacijos, pridūręs, jog gruodžio pabaigoje bus šeši mėnesiai nuo tyrimo pradžios ir tuomet prokuratūra turės nuspręsti, ar tęsti tyrimą, ar jį nutraukti.

Prasidėjo susitikimų maratonas

Pokalbiu su Darbo partija Prezidentas pradėjo naują susitikimų su Seimo frakcijomis seriją.

Šiuo metu Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime yra didžiausios, jos vienija po 26 narius.

Opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija turi 25 narius, valdančioji Valstiečių liaudininkų frakcija - 13.

Po 11 narių vienija Pilietinės demokratijos ir Liberalų sąjūdžio frakcijos, po 9 - Naujosios sąjungos (socialliberalų) ir partijos “Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai)” frakcijos.

Liberalų ir centro sąjungos frakcija turi 8 narius, o mišri Seimo narių grupė - 2.

Pastarąjį kartą susitikimus su Seimo frakcijomis Prezidentas surengė birželį, žlugus Algirdo Brazausko vadovautai keturių partijų koalicinei Vyriausybei.

BNS, KD inf.