Ministro patarėją VTEK išteisino


2011-10-12
BNS inf.
Ministro patarėją VTEK išteisino

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vakar nusprendė, kad sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius (nuotr.), taip pat vadovaujantis Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrui, nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų.

"M.Marcinkevičius įstatymo nepažeidė. Komisija atlikusi tyrimą nustatė, kad jis nedalyvavo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus dėl leidimų suteikimo atlikti klinikinius tyrimus jo vadovaujamoje gydymo įstaigoje ar dėl šioje įstaigoje vykdytų klinikinių tyrimų inspekcijos rezultatų", – BNS sakė VTEK atstovė Gintarė Norkūnaitė.

Į VTEK dėl M.Marcinkevičiaus kreipėsi Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Jis prašė išsiaiškinti, ar ministro patarėjas nenusižengė įstatymams, kai Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, būdama Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldi institucija, inspektuoja ir nustato pažeidimus, susijusius su vaistinių preparatų klinikiniais tyrimais M.Marcinkevičiaus vadovaujamoje gydymo įstaigoje, ir neskiria už juos sankcijų. Seimo komitetas taip pat teigė, kad M.Marcinkevičius galėjo pasinaudoti užimama padėtimi, siekdamas kuo daugiau klinikinių tyrimų nukreipti į savo vadovaujamą įstaigą.