Kiek lietuvių liko Gruzijoje – nežinoma


2008-08-16
kaunodiena.lt ir BNS inf.
Kiek lietuvių liko Gruzijoje – nežinoma

Prasidėjus kariniams veiksmams iš Gruzijos savarankiškai arba padedant Lietuvos ambasadai Tbilisyje išvyko 74 Lietuvos piliečiai, rodo oficialūs duomenys. Kiek jų liko Gruzijoje nėra žinoma.

Nuo Gruzijos ir Rusijos karo pradžios ambasadoje Tbilisyje užsiregistravo 160-170 Lietuvos piliečių, kurie nuolat gyvena Gruzijoje arba atvyko į šalį laikinai, taip pat 20-30 gruzinų, kurie yra lietuvių šeimos nariai.

Karinių oro pajėgų lėktuvu į Lietuvą pirmą kartą buvo parskraidinti 39 Lietuvos piliečiai, antrą kartą - 27. Šiuo skrydžiu taip pat vyko keli Gruzijos, Estijos ir Rusijos piliečiai. Trečiuoju „Spartano" skrydžiu į Lietuvą buvo parskraidinta lietuvė ir jos vyras gruzinas.

Dar 10 žmonių iš Gruzijos išvyko į Turkiją, 5 - į Armėniją.

Nors visi piliečiai buvo prašomi pranešti, jei savarankiškai išvyks iš Gruzijos, tai padarė ne visi, todėl tikslių duomenų, kiek lietuvių realiai šiuo metu yra Gruzijoje, nėra.

Tarp likusiųjų dauguma yra nuolatiniai Gruzijos gyventojai, tačiau turima žinių, kad liko ir keli turistai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.