Valstybines pensijas gaus dar apie tūkstantį daugiavaikių motinų


2005-05-05
Valstybines pensijas gaus dar apie tūkstantį daugiavaikių motinų

Dar daugiau nei 900 motinų, pagimdžiusių, išauginusių ir gerai išauklėjusių 7 ir daugiau vaikų, paskirtos antrojo laipsnio valstybinės pensijos vakar vykusio antrojo Lietuvos Respublikos I ir II laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos posėdžio metu. Šioms motinoms pensijos bus pradėtos mokėti birželio-liepos mėnesiais, kartu išmokant šios pensijos nepriemoką nuo šių metų sausio 1 d.

Per pirmąjį Lietuvos Respublikos I ir II laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos posėdį iš viso buvo paskirta 2300 antrojo laipsnio valstybinių pensijų motinoms, pagimdžiusioms, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms 7 ir daugiau vaikų.

Dalis šių pensijų buvo išmokėta kovo mėnesį. Balandžio mėnesį Lietuvos Respublikos antrojo laipsnio valstybines pensijas bei pensijos nepriemoką nuo šių metų sausio 1 d. gavo net 1844 motinos, pagimdžiusios, išauginusios ir gerai išauklėjusios 7 ir daugiau vaikų. Likusi dalis pensijų motinoms bus išmokėta gegužės mėnesį.

Šiuo metu antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 276 litų dydžio.

Motinos, pagimdžiusios, išauginusios ir gerai išauklėjusios 7 ir daugiau vaikų, įgijo teisę gauti Lietuvos Respublikos antrojo laipsnio valstybines pensijas nuo šių metų sausio 1 d. Iki tol šios pensijos buvo skiriamos ir mokamos tik toms daugiavaikėms motinoms, kurios pagimdė, išaugino ir gerai išauklėjo 10 ir daugiau vaikų.

Antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikėms motinoms skiriamos, jeigu joms jau sukako senatvės pensijos amžius (šiais metais - 59 m. ir 6 mėn.) arba jos pripažintos I ar II grupių invalidėmis. Šias pensijas skiria Lietuvos Respublikos I ir II laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos savivaldybių arba apskričių administracijų teikimu.

SADM inf.