Tragiška kaimynų kaktomuša


2004-09-30
Tragiška kaimynų kaktomuša

Vakar vidurdienį ties Kačerginės Nemuno žiedu susidūrė dviejų Kauno Kovo 11-osios gatvės gyventojų automobiliai. Tragiškai žuvo vienu iš jų, kaip spėjama, iš grybavimo arba žvejybos grįžę tėvas su sūnumi.

Nelaimė įvyko apie pusę pirmos dienos keturioliktajame kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai kilometre. Šakių link skubėjęs “Mercedes Benz 300”, kurį vairavo dvidešimt vienerių metų Artūras Gasparovič, lenkdamas koloną, pavojingai išlėkė į priešingą eismo juostą - tiesiai prieš Kaunan grįžtančią “Mazda 626”. Pastarąją vairavęs keturiasdešimtmetis Algirdas Baranauskas dar bandė išvengti susidūrimo, traukdamasis išvažiavimo iš Nemuno žiedo link.

Kaktomušos išvengti nepavyko: mersedesas rėžėsi į mazdos priekį ties vairuotojo puse. Jos vairuotojas bei šalia sėdėjęs jo šešiasdešimt septynerių metų tėvas Stasys Baranauskas žuvo vietoje. Jų kūnus iš sumaitoto automobilio ištraukė tik ugniagesiai, nukirpę mazdos stogą.

Autoįvykio kaltininką nuo žūties išgelbėjo jo 1994 metų laidos automobilyje buvusi oro pagalvė bei tai, kad jis buvo prisisegęs saugos diržu. A.Gasparovič, kuriam, pirminiais duomenimis, diagnozuotas tik šokas bei galvos ir pilvo sumušimai, nuvežtas į Klinikas.

Išvakarėse - antradienio rytą Kaune eismo įvykyje žuvo tryliktas šiais metais žmogus. Jo lemtimi tapo ZILas laistytuvas, valstybiniu numeriu ZKM 666.

Ši tragedija įvyko apie pusę aštuonių ryto Aleksote, vienoje iš Veiverių gatvės pėsčiųjų perėjų. Miesto centro link skubėjęs ZILas, vežęs apie penkias tonas vandens, važiavo pirmąja eismo juosta. Jo mirtinai sužalotas pensininkas jau buvo bebaigiąs pereiti gatvę. Antrąja eismo juosta važiavusi automašina pėstįjį praleido, tačiau, ZILo vairuotojo teigimu, užstojo jam per gatvę einantį žmogų. Žodžiu, tragedijos aplinkybes UAB “Kamesta” priklausantį ZILą vairavęs autošaltkalvis aiškina gana tradiciškai.

Sunkiasvorės kliudytas vyriškis sunkios būklės nuvežtas į Klinikų neurochirurgijos reanimaciją, kurioje vakar, apie pusę keturių nakties, mirė. Kadangi autoįvykio metu jis avėjo šlepetėmis, daryta prielaida, kad nežinomasis - vietinis. Jo asmenybė nustatyta tik vakare. Paaiškėjo, kad tai netoliese - Alšėnų gatvėje gyvenęs šešiasdešimt trejų metų Juozas Miškinis.

KD inf.