Sumaišties kaltininkės - močiutės tabletės


2004-09-30
Sumaišties kaltininkės - močiutės tabletės

Vieną praėjusios savaitės popietę į Baltų prospekte esančią “Santaros” vidurinę iškviesta greitoji. Kvietimas buvo aliarmuojantis: “Kaip manoma, narkotikais apsinuodijo septintokas”.

Trylikamečio, rasto mokyklos medicinos kabinete, būklė buvo sunki. Paauglys buvo ne tik apsvaigęs, bet ir sudirgęs: pas mokyklos medikę jis atvestas po to, kai pradėjo pamokoje neadekvačiai elgtis - vaikščioti po klasę, nusišnekėti.

Prispaustas “prie sienos”, septintokas teigė, kad prieš pamokas prie mokyklos jį pasigavo keli vyresni paaugliai. Nepažįstamieji prievarta sugirdė kažkokią karčią tabletę.

Į Kauno klinikas trylikametis išvežtas su greitosios medikų diagnoze: “Būklė po narkotikų pavartojimo”. Suteikus būtinąją tokiais atvejais pagalbą, jis tą pačią dieną išleistas į namus.

Šio mįslingo incidento ikiteisminis tyrimas patikėtas Šilainių nuovadai. Apklausiamas jos pareigūnų, septintokas apie tos dienos įvykius jau pasakojo kitaip.

Neva tądien jam labai skaudėjo dantį. Nepakeldamas skausmo, susirado šaldytuve močiutės vaistų buteliuką. Buvo įsitikinęs, kad tai - nuskausminamieji vaistai. Pasiėmęs kelias tabletes, vieną išgėrė prieš pamokas, kitą po pirmos pamokos, trečią - po trečios.

Policijon iškviesta anūką globojanti močiutė (paauglio tėvai išsiskyrę, mama, su kuria jis likęs, uždarbiauja Anglijoje) linkusi patvirtinti trylikamečio žodžius. Ji teigia po šio incidento susiskaičiavusi šaldytuve laikytas raminamojo poveikio tabletes: iš penkiasdešimties kelių tikrai trūko.

Tyrimo baigtį nulems Klinikų medikų, tądien suteikusių paaugliui būtinąją pagalbą, išvados. Jų atsakymo į savo užklausimą pareigūnai dar negavo.

Paklaustas, kodėl tądien buvo pateikęs visai kitą įvykių versiją, trylikametis paaiškinti savo poelgio nesugebėjo. Viena prielaidų - norėta pasirodyti prieš bendraklasius.

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Prevencijos skyriaus vyresniosios specialistės Jūratės Stukienės, kuruojančios pareigūnus, dirbančius prevencinį darbą su nepilnamečiais, informacijos, kad prie “Santaros” vidurinės būtų prekiaujama narkotikais, jų tarnyba neturi.

KD inf.