Simpoziumo dalyviai aplankė Kauną


2005-07-05
Simpoziumo dalyviai aplankė Kauną

Vilniuje vykstančiame XIII pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziume dalyvauja per 300 pasaulio lietuvių ir Lietuvos mokslininkų.

Šį mokslininkų forumą organizavo Švietimo ir mokslo ministerija, Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, Lietuvos mokslų akademija bei Lietuvos mokslininkų sąjunga. Simpoziumus 1969 m. pradėjo rengti lietuviai Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šie renginiai turėjo didelės įtakos telkiant lietuvių mokslininkus, kūrėjus, bendruomenę visame pasaulyje. Nuo 1991 m. simpoziumai pakaitomis vyksta Lietuvoje ir JAV.

Vakar grupė simpoziumo dalyvių lankėsi Kaune. Kauno technologijos universiteto (KTU) auloje juos pasveikino universiteto rektorius profesorius Ramutis Bansevičius, kitas aukštąsias mokyklas pristatė jų vadovai. Svečiai Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje klausėsi varpų muzikos koncerto. Iš JAV atvykę mokslininkai aplankė KTU bibliotekoje ir Amerikos institute, Vytauto Didžiojo universiteto Išeivijos centre ir Katalikų teologijos fakultete, susipažino su Lietuvos žemės ūkio universiteto Bandymų stotimi, apžiūrėjo Hidrotechnikos ir žemėtvarkos muziejų. Jiems taip pat buvo surengta pažintinė ekskursija po Lietuvos veterinarijos ir Lietuvos kūno kultūros akademijas.

KD inf.