Savaitgalio prakalbos - urbi et liurbi


2004-02-14
Savaitgalio prakalbos - urbi et liurbi
Programa

Informacijos priemonės gąsdina... 40% rinkėjų nežino, ar balsuos už tą pačią partiją, už kurią balsavo per praeitus rinkimus, 30% žino, kad ne už tą pačią, 20% žino, kad už tą pačią, 10% - apskritai nieko nežino. Kai toks, kaip Alfredas sako, “raskladas”, mes turime daug šansų - apie 70%!

Nesinervinkit. Šiek tiek kompiliacijų, spekuliacijų ir dvasinio masažo dar niekam nepakenkė.

Gerbiami Lietuvos pacientai. Gerbiami rinkėjai. Valgomųjų šaknelių, kaulų, butelių, grybų, uogų, makulatūros, skudurų. Balsuoti už vieną ar kitą partiją - tas pats, kas apsiženyti. Jėzusmarija, paskui galvoji, kur buvo mano protas?! Bet pagalvoji pagalvoji, ir praeina. Gaila, kad ne visiems. Dalis pacientų nori tuoktis per naują. Ale prašom - skelbiame naujos partijos programą. Nauja partija patraukli tuo, kad ji pati ir pozicija, ir opozicija - “Žertva ir Bacila”.

Sakramentalus mūsų partijos devizas - “Mes nusipelnėme gyventi dar geriau!” Kas galėtų tai paneigti ir tam atsispirti? Nebent Senis Besmegenis ir Skudurinė Onutė.

Mūsų prioritetas - skaidrumas. Partijos programa skaidri tarytum dvigubo varymo ašara. Kaip lašelis tyro gintaro. Nekalta kaip “Skaidrioji” su rūtų vainikėliu. Kaip vokiški ar japoniški kontaktiniai lęšiai.

Tvarka bus - mafijai valdžią. O kaipgi! Gal ne taip mus supratot? Ne taip svarbu pasakyti, kas norėta pasakyti, kaip svarbu geranoriškai suprasti, kas pasakyti norėta. Aukštasis filologų pilotažas. Užmausim mafijai valdžios apynasrį - štai, ką tai reiškia.

Kažkas turės atsakyti. Kažkas sės. Kažką pasodinsim. Į advokatų kolegiją, į STT, į VSD, į dantistės kėdę, į pažabotos mafijos ratus. Ir mes važnyčiosim, mes vadeliosim, nesirūpinkit - nuvažiuosim, kur mums reikia, galit net užsimerkt.

Iš kiekvieno - po balsą, kiekvienam - po agurką. O mafijai - šūdo, ne agurkų. Mafijai - bananų. Jūs suprantat, apie ką mes kalbam...

Švariai nusiplausim rankas, pridarysim politikos ir nusiplausim.

Pinigų yra. Pinigų yra kaip šieno. Tik jūs ne ten ieškote, gerbiami rinkėjai. Šiukšlių konteineriuose - pinigai atsitiktiniai. Tikri pinigai ne ten. Garantuoti pinigai prekyboje, justicijoje, bankininkystėje, muitinėje, koncernuose, loterijoje. Bet neapsirikit - ne “milijonierių” pusėje, o loterijos šeimininkų. Kuklūs žmonės nesiafišuoja. Balsuokit už kukliuosius, ir jie sutvarkys.

Iš kiekvieno - pagal Konstitucijos interpretaciją, kiekvienam - po indėlį. Iš kiekvieno - pagal sąžinę, kiekvienam - pagal apetitą. Iš kiekvieno - pagal receptą, kiekvienam - pagal reikalą. Iš kiekvieno - pagal nosį, kiekvienam - pagal fantaziją.

Kiekvienai upei - kisieliaus krantus. Kisieliaus, karamelės, šokolado, medaus, lašinių. Kiekvieniems krantams - pieno upę. Pieno, alaus, midaus, romo, metaksos, multivitaminų, samagono. Kiekvienam rinkėjui - po keptą karvelį, ateityje - po keptą žąsį.

Savaime suprantama - kultūra, mokslas, sveikata, globa, turizmas, karatė kursai - visiems neribotais kiekiais. Iki pat eurosąjungos normos - APSŠKMO.

Balsuokit už “Žertvą ir Bacilą”!

Feliksas ir Teodoras