Pravieniškių kolonijoje - didelis kiekis psichotropinių tablečių


2003-07-19
Pravieniškių kolonijoje - didelis kiekis psichotropinių tablečių

ELTA. Pravieniškių 1-ųjų pataisos namų pareigūnai penktadienį sulaikė didelį kiekį psichotropinių medžiagų - kaip įtariama, 600 tablečių klonazepamo (“Clonazepam”). Vaistus bandyta perduoti bausmę atliekantiems nuteistiesiems.

Apie 6 val. pataisos namų apsaugos bokštelyje budėjęs prižiūrėtojas pastebėjo, kaip per įstaigos tvorą perlėkė ir į teritoriją prie futbolo aikštės nukrito kažkoks nedidelis apvalus daiktas. Apie tai jis nedelsdamas pranešė kitiems pareigūnams.

Įvykio vieton atskubėję pareigūnai ant žemės rado geltoną lauko teniso kamuoliuką, apvyniotą bespalve lipnia juosta. Kamuoliukas buvo kimšte prikimštas nedidelių baltos spalvos tablečių. Prižiūrėtojai suskaičiavo net 600 tokių tablečių. Įtariama, kad tai psichotropinė medžiaga klonazepamas (“Clonazepam”).

Kaip pabrėžia Kalėjimų departamentas, tai bene didžiausias šios rūšies kvaišalų kiekis, kurį pastaruoju metu pavyko sulaikyti šalies pataisos namų pareigūnams.

Kamuoliukas su tabletėmis buvo permestas į nuteistųjų paprastosios grupės gyvenamąją zoną.

Apie įvykį informuoti Kaišiadorių rajono policijos komisariatas bei apylinkės prokuratūra, rastosios tabletės perduotos ekspertams.

Pravieniškių 1-ųjų pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tokį nusikaltimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.