Pistoletu grasinę ilgapirščiai atsidūrė areštinėje


2006-05-29
Tomas JARUSEVIČIUS
Pistoletu grasinę ilgapirščiai atsidūrė areštinėje

Policijos ir apsaugos bendrovės darbuotojų tandemas sulaikė ginkluotus užpuolikus

Šeštadienio pavakarę privačios apsaugos bendrovės darbuotojai ir netrukus jiems į pagalbą atvykę policijos pareigūnai užkirto kelią ginkluotam apiplėšimui. Incidentas įvyko Senamiestyje esančioje prieplaukos krantinėje, netoli senojo Aleksoto tilto bei Vytauto bažnyčios.

Pas bėglį rado pistoletą

Prie pat Kauno rotušės buvęs uždarosios akcinės bendrovės “Falck Security” apsaugininkų ekipažas šeštadienį, apie 18 val., sužinojo apie krantinėje vykdomą apiplėšimą. Vyriškiams apie tai pranešė kelios atbėgusios merginos. Jos pasakojo, kad keturi užpuolikai, kurių vienas grasina daiktu, panašiu į pistoletą, mėgina iš jų draugų atimti asmeninius daiktus. Išsigandusios merginos pridūrė, kad įžūlūs plėšikai, vykdydami savo užmačias, joms liepė pasišalinti.

Jau po kelių akimirkų apsaugininkai buvo incidento vietoje. Juos pamatęs užpuolikų ketvertas kaipmat suskubo skirstytis. Įtariamieji išsilakstė į skirtingas puses. Vienas iš apsaugininkų ėmė vytis sprunkantį bėglį Santakos link, o antrasis pasileido bėgti paskui kitą įtariamąjį į Senamiesčio pusę. Vis dėlto pastarajam gaudynės buvo nesėkmingos - ilgapirščiai vikriai pasislėpė Senamiesčio kiemuose.

Tuo tarpu Santakos link bėgęs apsaugininkas persekiojamą vagišių sulaikė netoli ten esančio stadiono. Būtent pas šį sulaikytąjį buvo aptiktas dujinis pistoletas, o netoliese rastas išmestas neseniai pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas.

Patruliai sučiupo bendrininką

Dar neprasidėjus gaudynėms, apie įvykį apsaugininkai pranešė prie apsaugos pulto dirbusiems centro darbuotojams, o šie nedelsiant susisiekė su Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojais. Operatyvūs veiksmai davė atitinkamus rezultatus, nes visai netrukus į įvykio vietą atvykę Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnai taip pat sulaikė vieną įtariamąjį.

Į netoliese esantį Santakos policijos komisariatą patruliai pristatė septyniolikmetį bei 21-erių metų sulaikytuosius. Netrukus į vieno iš jų mobilųjį telefoną buvo atsiųsta trumpoji žinutė: “Tik nebandykit manęs išduoti”. Akivaizdu, kad tai teisėsaugininkams suteiks daugiau šansų išaiškinti visus pastarojo nusikaltimo iniciatorius bei dalyvius. Tuo tarpu du įtariamieji naktį po sulaikymo buvo priversti praleisti Kauno miesto VPK areštinėje.

Apsaugininkai sulauks premijų

Nors nukentėjusių vaikinų buvo netgi daugiau nei užpuolikų, tačiau akivaizdu, kad jie nedrįso priešintis, kai vienas iš ilgapirščių rankoje laikė ginklą. Plėšikų aukomis tapę jaunuoliai pasakojo išgirdę trumpą ir aiškią frazę: “Gretai atiduodat visus pinigus ir savo telefonus!”

Pasak UAB “Falck Security” Kauno regiono tarnybos vadovo Gintaro Jankausko, panašių atvejų, kai apsaugininkų pagalbos prireikia užtikrinant viešąją tvarką, pasitaiko bent po vienąsyk per mėnesį.

“Ne visuomet pavyksta taip sėkmingai užbaigti darbus, kad ne tik būtų sulaikyti įtariamieji, bet ir apsaugotas ar surastas jų turtas, tačiau darbuotojai niekuomet neatsisako padėti į nelaimę pakliuvusiems žmonėms. Stengiamės, kad tokia vyrų iniciatyva neliktų nepastebėta, todėl paskatiname juos premijomis”, - sakė S.Jankauskas.

Jis pridūrė, kad efektyviai dirbantys apsaugininkai kone kaskart sulaukia padėkos žodžių ir iš pačių nukentėjusiųjų.