Paraiškų teikėjai šiemet aktyvesni


2005-09-29
Paraiškų teikėjai šiemet aktyvesni

Pasibaigus paraiškų projektams iš Europos socialinio fondo finansuoti teikimui, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistai teigia, jog pareiškėjai šiais metais buvo gerokai aktyvesni ne tik pateiktų paraiškų skaičiumi, bet ir prašomos paramos suma.

Pernai paraiškų pagal Lietuvos 2004-2006 m. Bendrojo programavimo dokumento II prioriteto “Žmogiškųjų išteklių plėtra” priemones buvo pateikta per 160, o šiemet iš viso gautos 277 paraiškos.

Paraiškų finansuoti projektus, skirtus darbo jėgos kompetencijos ir gebėjimo prisitaikyti prie pokyčių plėtrai, gauta 222. Preliminariais duomenimis, visų pateiktų projektų įgyvendinimui iš Europos socialinio fondo prašomos paramos suma viršija 200 mln. litų. Pernai buvo gauta paraiškų, kuriomis prašyta paramos suma siekė 148 mln. litų.

Finansuoti projektus, skirtus socialinės atskirties prevencijai ir socialinei integracijai, gautos 55 paraiškos. Projektų įgyvendinimui iš Europos socialinio fondo prašoma parama sudarytų per 48 mln. litų.

Kaip ir pernai, šiemet aktyviausi buvo Vilniaus regiono pareiškėjai. Iš šios apskrities buvo pateikta 70 proc. paraiškų.

Paraiškos bus vertinamos keliais etapais. Šiuo metu vyksta paraiškų administracinės atitikties vertinimas, kuomet nustatoma, ar paraiškos visiškai užpildytos, ar pateikti reikalaujami priedai, finansiniai ir kiti dokumentai. Po to bus vertinimas paraiškų tinkamumas, t.y. ar pareiškėjai, jų partneriai atitinka visus reikalavimus, ar projektai parengti atsižvelgiant į BPD prioritetus, dokumentuose numatytas remiamas veiklas. Projekto aktualumas, numatomi rezultatai, tęstinumas bus vertinami trečiame etape, po kurio speciali projektų atrankos komisija priims sprendimą dėl tinkamų finansuoti projektų.

SADM inf.