Nesenstanti medinio žmogeliuko istorija


2006-10-21
Rūta KANOPKAITĖ
Nesenstanti medinio žmogeliuko istorija

Šiandien Lėlių teatre - pasakos “Pinokis” premjera

“Pinokio istorija jau beveik pusantro šimtmečio gyvuoja knygų puslapiuose, teatro scenoje, kino ekrane. Susidomėjimas ja nesilpdamas keliauja iš kartos į kartą. Chrestomatinį italų autoriaus Karlo Kolodžio (1826-1890) kūrinį ir populiarius jo personažus pristatome pasitelkę karnavalo ir italų kaukių komedijos dell’arte estetiką”, - sako šią pasaką į Kauno lėlių teatrą atvedęs režisierius iš Gardino Olegas Žiugžda. Tai jau ketvirtas jo pastatymas šioje scenoje. Prieš tai režisuota “Pasaka apie lietaus lašelį” sėkmingai atstovauja Kauno lėlių teatrui įvairiuose tarptautiniuose forumuose, o festivalyje Užgorode (Ukraina) pelnė prizą už geriausią režisūrą.

Labai išraiškingas, spalvingas lėles - Pinokį, Pantalonę, tėtušį Džepetą, Cirko šeimininką, Smeraldiną, Lapę, Kolombiną, Katiną, Žydrąją Fėją ir kitus personažus bei spektaklio scenografiją sukūrė dailininkas iš Baltarusijos Valerijus Račkovskis. Jas vedžioja ir vaidina aktoriai Jolita Jakučionienė, Laima Rubšytė, Saulius Bagaliūnas, Remigijus Endriukaitis, Darius Krapikas, Andrius Žiurauskas.

“Pinokis” - spektaklis, kurį gali žiūrėti visa šeima. Jis patrauklus ir mažiems, ir vyresniems vaikams, o jų tėvai irgi mielai sugrįš į žaismingą pažįstamos klasikinės pasakos pasaulį. Esame labai patenkinti bendradarbiavimu su menininkais iš Baltarusijos. Jie kūrybingi, profesionalūs, neserga žvaigždžių liga ir neužsiprašo fantastinio dydžio honorarų”, - sakė Lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius.