Neįprasti žuvies patiekalai


2004-01-27
Neįprasti žuvies patiekalai

Tiems, kurie mėgsta žuvies patiekalus, šis receptas bus malonus siurprizas, o tiems, kurie nemėgsta, teks pakeisti savo skonį - tokie skanūs šie kotletai.

Kotletai (4 porcijos)

320 g žuvies, 60 g sviesto, 60 g fermentinio sūrio, 4 skiltelės česnako, prieskonių, žalumynų, pyrago džiūvėsėlių, keletas išplaktų kiaušinių, druskos

Žuvį, nulupus odą ir išėmus kaulus, supjaustyti 80-90 g gabalais, pamušti, pasūdyti. Ant kiekvieno taip paruošto gabalo dėti tarkuoto sūrio, sumaišyto su sviesto gabalėliais, mėgstamais prieskoniais, smulkintais žalumynais ir česnaku. Tuomet žuvį suvynioti, pavolioti miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti gausiame augalinio aliejaus kiekyje. Prie šių žuvies kotletų tiks karštos bulvės, žirneliai su majonezu.

Paštetas su žuvimi

5-6 virtos bulvės, 200 g žuvies be kaulų (tiks menkė), 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, 3-4 šaukštai grietinės, riebalų kepimo skardelei patepti, druskos, pipirų

Žuvį sumalti, sudėti kiaušinių trynius, ištrintus su sviestu ir grietine, sumaltas bulves, išplaktus baltymus, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių. Viską išmaišyti. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą skardelę kepimui ir kepti įkaitintoje orkaitėje.

Patiekiama su žuvies padažais ir žalių daržovių mišraine.

Parengė Dalia ŠALNIENĖ