Naujienos trumpai


2006-09-26
Naujienos trumpai

JAGUARAS ATITEKO PENSININKEI IŠ KAUNO.

Sekmadienį televizijos studijoje antrojo jaguaro dokumentai ir rakteliai įteikti pensininkei Janinai Mickevičienei iš Kauno. Moteris pasakojo, kad vos gavę pensiją abu su vyru nuskubėjo pirkti bilietų. Sekmadienio žaidimui iš viso jie turėjo šešis bilietus. “Kai ekrane pamatėm savo numerį, mus abu išpylė šaltas prakaitas. Iš karto paskambinom dukrai”, - prisiminė kaunietė. Pas tėvus atskubėjusi duktė galvojo, kad mamai pakilo kraujospūdis ir jai pasidarė bloga. Bet kad tėvai laimėjo jaguarą, ji neįtarė. Tik kitą dieną, kai bilietą patikrino internete, abejonių neliko. Už laimėto “Jaguar X-Type” vairo sės laimėtojos vyras. Iš viso Kaune yra laimėta 12 “aukso puodų”, 235 didieji prizai ir 293 automobiliai.

Stipendijos studentams.

Vakar AB “VST” elektros tiekimo tarnybos direktorius Rytis Berklys bei Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė Rasa Kruopaitė Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo fakulteto vieną laboratorijų papildė prietaisais už 9 tūkstančius litų bei pranešė apie tai, kad “VST” trisdešimčiai geriausių fakulteto studentų įsteigė vienkartines 1000 litų stipendijas. Tiek pat studentų tokio paties dydžio stipendijas gavo ir pernai bei užpernai.

SUAKTYVĖJO ERKĖS.

Palyginti su praėjusiais metais, šiemet Kauno mieste ir rajone pastebimas panašus erkių aktyvumas. Nuo metų pradžios Kauno mieste užregistruota jau 10 (rajone - 3) erkinio encefalito atvejų. Tuo tarpu pernai per visus metus šia klastinga liga užsikrėtė 29 (12) žmonės. Laimo liga šiemet jau susirgo 145 (30) asmenys. Praėjusiais metais tokių atvejų buvo 234 (33). Medikai parazitologai įspėja, kad rugsėjį ir spalį reikėtų būti itin atidesniems grybaujant ir uogaujant, nes rudenį erkių aktyvumas padidėja.

MEDAUS ŠVENTĖ.

Vakar „Girstučio“ kultūros centre pristatyta pirmą kartą Kaune rengiama medaus šventė. Kaip sakė renginio organizatorė Rima Čeburnienė, kultūros centro salėje ir lauke bitininkai pristatys savo produktus, koncertuos liaudies ansambliai. Viduramžių pasiuntinių personažai pasakos apie Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikus, kai vaškas ir medus buvo strateginės šalies prekės.

SAVIVALDOS PROJEKTAS.

Kauno savivaldybės administracijos delegacija dalyvavo projekto „ES poveikis vietos valdžios politikai, susijusiai su pilietinės visuomenės dalyvavimu“ organizacinio komiteto susitikime Italijos Ravenos mieste. Savivaldos politikos Europos Sąjungos šalyse projekto dalyviai rengia seminarus, kuriuose gvildenamos savivaldybių gyventojų problemos, kalbama apie ekonomiką, politinį rinkėjų aktyvumą, Europos Sąjungos aktualijas. Kaune tarptautinį seminarą ketinama surengti spalį.

EUROPOS PAVELDO DIENŲ RENGINIAI.

Šiandien nuo 10 val. miestiečiai kviečiami tvarkyti paminklo Jonui Basanavičiui Panemunės šile aplinką, po to istorikai žada paskaitą apie tautos patriarcho J.Basanavičiaus gyvenimą ir veiklą. Tuo metu J.Vitkaus inžinerijos bataliono kariams Panemunės kapinėse bus pasakojama apie Lietuvos karinį paveldą. Rytoj 9 val. 56 min. iš sustojimo “Kauno pienas” Taikos pr. išvyks specialus, “paveldinis”, 43-iojo maršruto autobusas. Jis važiuos su visais numatytais sustojimais Pramonės, Šiaurės, Sukilėlių prospektais, K. Petrausko, Parodos ir kt. gatvėmis iki Onkologijos dispanserio. Maršruto trukmė - 1 val. Nuo Onkologijos dispanserio 11 val. 06 min. išvažiuos atgal ir dar valandą važiuos iki “Kauno pieno”. Visą laiką, iki 12 val., ekskursiją ves aukščiausios kategorijos gidė, Kauno gidų draugijos narė Aldona Kučinskaitė. Bus pristatomi tie paveldo objektai, kurie matysis pro autobuso langą, bus pasakojama apie visuomeninio transporto eismo mieste istoriją.