Naujas portalas jungs viso pasaulio lietuvius


2006-11-03
Naujas portalas jungs viso pasaulio lietuvius

Spalio 30-ąją pradėjo veikti naujas interneto portalas užsienio lietuviams www.lietuviams.com. Tinklalapis jungs lietuvių bendruomenes visame pasaulyje.

“Tinklalapio bendradarbiai dirbs 21-oje šalyje visame pasaulyje, o iš viso puslapyje pateikiame žinių iš daugiau nei 30-ies valstybių”, - sakė naujojo tinklalapio redaktorė Deimantė Dokšaitė.

Portalui informaciją teiks bendradarbiai iš JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Airijos, Ispanijos, Prancūzijos, Argentinos, Australijos, Rusijos, Norvegijos, Naujosios Zelandijos ir kitų šalių.

“Puslapis skirtas įvairių kartų emigrantams - tiek senajai išeivijai, tiek paskutinei išvažiavusiųjų bangai, jame informuojama tiek apie Lietuvos tradicijas, kultūrą ir istoriją, tiek apie galimybes užsienio šalyse dirbti, mokytis, įsigyti turto ir kitaip įsikurti”, - kalbėjo D.Dokšaitė.

Tinklalapyje pateikiama informacija apie įvažiavimo į užsienio šalis procedūras, galimybes jose dirbti, mokytis, pirkti ar nuomotis būstą, informuojama apie valstybių mokesčių sistemas, reikalingas institucijas, kultūrą bei lietuvių bendruomenes, lietuviškas organizacijas, žiniasklaidą.

Portalo naujienų skiltyje kiekvieną dieną atnaujinamos politikos, verslo, kultūros žinios iš Lietuvos bei lietuvių bendruomenių užsienyje, pateikiami interviu.

Tinklalapio lankytojai taip pat gali pateikti klausimų, o tarpusavyje bendrauti forume.

“Sieksime, kad šis tinklalapis taptų tarsi virtualia Lietuva”, - sakė D.Dokšaitė.

Tautinių mažumų ir išeivijos departamento užsakymu atlikto ir šią vasarą paskelbto tyrimo duomenimis, iš Lietuvos nuo 1990 metų emigravo 404 tūkst. šalies gyventojų.

KD inf.