Moteris-gyvatė bijo gyvačių


2004-01-17
Darius SĖLENIS
Moteris-gyvatė bijo gyvačių
Už vieną naktį su neįtikėtinai lankstaus kūno mergina vyrai siūlė net 10 tūkstančių eurų

Kai ji suraizgo savo kūną, labai sunku suvokti, kur jos galva, o kur kojos? Ir net sunku suprasti, kas ta žavi, “bekaulė” šviesiaplaukė būtybė?

Ji - viena iš kelių Lietuvoje esančių merginų, kurios dėl neįtikėtino kūno lankstumo gavo pravardę - moteris-gyvatė.

“Atliekant panašius numerius cirke mus vadindavo kaučiukais, - 22 metų Odeta Pečiukevičiūtė žybtelėjo slepiamomis po baltų plaukų kirpčiukais akimis. - Bet moteris-gyvatė - suprantamesnė ir įdomesnė pravardė”.

Daugelis nežino tikrojo vardo

Kauno kūno kultūros akademijos Biomedicinos fakulteto ketvirtojo kurso studentė kūno lankstumo meno pradėjo mokytis nuo septynerių metų, kai dirbo cirke. Iš Radviliškio į Kauną atvykusi mergina dažniausiai judesio įmantrumus demonstravo ant virvės, ant lanko.

“Ant stalo atlikdavau dabartinius mano pasirodymus primenantį numerį “kaučiukas”, - gurkšnodama arbatą pasakojo buvusi Radviliškio cirko “Svajonė” artistė. - Tačiau man labiau patiko akrobatiniai numeriai ore. Prasidėjus mokslams, cirką teko palikti”.

Iš pradžių metus gyvenusi Vilniuje, ketverius metus Kaune Odeta demonstruoja “gyvatiškus” sugebėjimus klubuose, restoranuose ir privačiuose vakarėliuose.

Mistinę, ypač grupės “Enigma”, muziką mėgstanti mergina į savo programą įtraukė tris apie 8 minutes trunkančius numerius ant žemės, kėdės arba stalo. Per beveik 500 sekundžių O.Pečiukevičiūtė atlieka įvairias figūras, kurios ir atnešė jai pravardę moteris-gyvatė.

“Dabar visi vadina gyvate arba šliužu. Nepykstu, tai netgi malonu, - nusikvatojo Odeta. - Daugelis žmonių nežino mano tikrojo vardo, kurį išgirdusi ir pati kartais nustembu”.

Neįtikėtina poza sugeba ir numigti

Apstulbti ir net šokiruoti priverčianti žmones “gyvatė” tikino, kad atlikti įvairias figūras nėra sunku, tačiau būtina intensyviai treniruotis.

“Pastaruoju metu treniruojuosi šiek tiek mažiau, nes daug mokslų, todėl kūno lavinimui namie skiriu tik po 2-3 valandas tris kartus per savaitę. Bet nereikia persidirbti. Stengiuosi visada justi džiaugsmą, - prisipažino jauna moteris. - Kartais pasirodymų metu mane iš vėžių išmuša stiprių prožektorių šviesa. Jie “apakina” ir sutrikdo koordinaciją. Tuomet suvirpa koja, dingsta stabilumas”.

Moteris-gyvatė tikino, kad pasirodymų metu ją apima pakili nuotaika, mergina šypsosi ne specialiai, o pati to net nejusdama. Odeta palietė suskilusią lūpą ir prisipažino, kad ši ilgai neužgyja, nes dažnai merginai besišypsant vėl suskyla.

Daugiau nei 10 įvairiaspalvių drabužių pasirodymuose naudojanti O.Pečiukevičiūtė prisipažino, kad namie net viena sunkiausių pozų - kai atbulai atsilenkusi galva liečia rankomis apkabintas kojas - mėgsta kelias minutes pamedituoti ar minutėlę nusnausti.

“Dabar rengiu naują numerį. Mokausi pas buvusį “Auros” šokėją Marijaną, - “Kauno dienai” pasakojo O.Pečiukevičiūtė. - Atlikdama numerį dažnai improvizuoju, tad kartais pavyksta atrasti įdomią figūrą”.

Blondinei pabarbenus ilgais nagais į medinį stalą, pasiteiravome, ar jie netrukdo šiam darbui: “Ne, - tikino 172 cm ūgio ir 55 kilogramų svorio mergina. - Ilgi nagai padeda patogiau įsiremti į stalą, kėdę, o lūžta jie ne pasirodymų metu, bet buityje”.

Pavydi jos vyrui

Paklausta, ar teko susipainioti judesiuose, Odeta šyptelėjo ir papurtė galvą. Tačiau neslėpė, kad nekart teko nukristi nuo stalo ar kėdės.

“Tačiau stengiuosi iš tos situacijos “išsivynioti” taip, kad žiūrovai galvotų, jog tai - programos dalis, o nukrentu lengvai ir toliau tęsiu savo programą, - atviravo šviesiaplaukė “gyvatė”. - Darbo ir treniruočių metu traumų negavau, tačiau išsinarinau koją eidama gatve”.

Pasirodymų metu mergina retai stebi konkretų asmenį, tačiau girdi aplinkinių reakciją ir replikas. “Gyvatė” prisipažino, kad blogų replikų nesulaukė.

“Na, kartais vyrai pikantiškai komentuoja, - Odeta šyptelėjo. - Arba pasako: “Tavo vyrui pavydžiu!”.

Tačiau tuoj pat kūno virtuozė pridūrė: “Vyro neturiu, o su draugu išsiskyriau prieš metus. Deja, jam buvo sunku susitaikyti su tokiu mano darbu. Prisipažinsiu, kad dažnai susižaviu įdomiais vyrais, o tuomet scenoje daug maloniau dirbti. Mėgstu bendrauti su vyrais, bet jaučiu atitinkamą ribą”.

Odeta neslėpė, kad dažnai pirmą kartą pamatę jos pasirodymą žiūrovai apstulbsta, o kartą restorane “Tėvynė” viena moteris, netikėdama tuo, ką mato, griebėsi už galvos ir apsiverkė.

Ispanijoje plaukdama laivu draugams pademonstravo kelis savo numerius: sutrikę ir apstulbę jie kelias minutes nepratarė nė žodelio. Ir tik po to išlemeno: “Čia tai bent!”

Ne mažiau aplinkinius šokiruoja ir iš torto išlendanti “gyvatė”, kai jubiliato akivaizdoje atlieka savo programą. Kartą per Heloviną buvusi cirko artistė buvo paslėpta karste. Tuomet, prisipažino Odeta, buvo nejauku.

Bijo ir savęs

Prieš savo pasirodymą nevalganti, tačiau niekada dietos nesilaikanti ir saldumynus mėgstanti mergina “Kauno dienai” prisipažino, kad dažnai po savo numerių sulaukia ir dviprasmiškų pasiūlymų iš vyrų.

“Vieni vyrai siūlo man atlikti numerį nuogai, o kiti nori praleisti kartu naktį, - atviravo mergina. - Tačiau išgirdę kategorišką “ne”, daugiau neįkyri.”

Už naktį su “gyvate” vyrai yra siūlę prabangių dovanų, automobilių, santuoką ir nemenkas pinigų sumas. O.Pečiukevičiūtė prasitarė, kad keli labai turtingi italai siūlė širdį ir turtus, o vienas už naktį su ja žadėjo 10000 eurų.

Iš anksto priėmusi atsiprašymą, mergina atsakė ir į nekuklų klausimą. Moteris-gyvatė neslėpė, kad būdama su mylimu žmogumi kartais taip pat pasinaudoja savo kūno lankstumu. “Tačiau tai nedarau specialiai, bet kartais išeina natūraliai”, - šypsodamasi atviravo mergina.

Dažnai iš draugų ar pažįstamų gaunanti suvenyrinių gyvatėlių ar, pavyzdžiui, garsaus italų dizainerio Roberto Kavali, kurio simbolis gyvatė, aksesuarų, moteris-gyvatė prisipažino, kad gyvenime tikrų gyvačių labai bijo.

“Zoologijos sode buvau, tačiau į gyvates galiu žiūrėti iš toliau ir tik per stiklą, - pasipurtė Odeta. - Brr, jos man šlykščios... Ir dar bijau savęs, nes galiu pasielgti labai spontaniškai. Pavyzdžiui, sėdu viena į lėktuvą ir atskrendu į Amsterdamą. Po to savęs klausiu: “O ko aš čia atvykau?”