Mirtis nuo narkotikų daugiabučio laiptinėje


2003-11-03
Mirtis nuo narkotikų daugiabučio laiptinėje

Kalniečių mikrorajono daugiabutyje aptiktas jaunuolio lavonas su švirkštu venoje.

Velionis rastas sukniubęs ant laiptų, vedančių iš trečiojo į ketvirtąjį aukštą, atsitiktinai. Tą lapkričio 1-osios popietę viena šio namo gyventoja su dukra bei anūkėle grįžo iš kapinių. Močiutė su anūke pasikėlė į savo butą liftu, jo supimo nepakelianti duktė nusprendė lipti laiptais.

Laiptinėje sukniubusio nežinomojo lūpos jau buvo pradėjusios mėlynuoti. Įvykio vieton iškviesti greitosios pagalbos medikai jau niekuo negalėjo padėti: manoma, kad pavėluota apie dvidešimt minučių.

Daugiabučio gyventojams velionis buvo nematytas. Jo asmenybė nustatyta atsiliepus pas jaunuolį rastu mobiliojo ryšio telefonu. Kol atvyko policija, juo skambinta net kelis kartus. Pareigūnams atsiliepus, sūnaus teiravosi jo motina.

Nustatyta, kad velionis - ne per toliausiai, Šiaurės prospekto 45-ajame daugiabutyje, gyvenęs 21-erių metų Mindaugas Ukas. Prieš dvejus metus už panašius dalykus jis jau buvo patekęs į policijos akiratį.

Nepraėjus nė pusvalandžiui, skubios greitosios medikų pagalbos prireikė velionio 59-erių metų tėvui, turinčiam problemų dėl širdies. Greitoji jam kviesta į tą patį Geležinio vilko gatvės 17-ąjį devyniaaukštį, kuriame aptiktas sūnaus lavonas.

Minėtas devyniaaukštis - priešais “Kalniečių” vidurinę mokyklą. Jo gyventojai “Kauno dienai” skundėsi iki šiol negalėję atsiginti tik pertraukų metu jų nerakinamoje laiptinėje rūkančių moksleivių.

M.Ukui nebegalėję padėti medikai linkę priskirti šį atvejį netradiciniams. Dažniausiai jie dar spėja atgaivinti su mirtimi žaidžiančius narkomanus. Pastarieji paprastai leidžiasi nuodus grupėmis: vienam nualpus, kiti iškviečia greitąją ir išsilaksto. Šį kartą medikai iškviesti pavėluotai, todėl daroma prielaida, kad M.Ukas paskutinėmis savo gyvenimo minutėmis buvo vienas.

Kelios dienos iki šios tragedijos Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyba buvo surengusi Kalniečiuose eilinę operaciją. Per kratą Šiaurės prospekto 6-ajame daugiabutyje, kuriame butą nuomojasi už prekyba narkotikais bei namine degtine jau 3 kartus teista Lilijana Mironienė, iš apyvartos išimta daugiau kaip pustrečio šimto amfetamino bei heroino dozių. Po apklausos L. Mironienė paleista. Šios prekeivės kvaišalais skydas - penki nepilnamečiai vaikai.

KD inf.