Meras nuginkluoja opoziciją


2004-02-14
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Meras nuginkluoja opoziciją

Socialdemokratas Bronislovas Kučinskas tapo Kauno vadovo Arvydo Garbaravičiaus patarėju  

Nuo vakar Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus komandoje dirba penktasis patarėjas. Juo tapo Socialdemokratų frakcijos narys Bronislovas Kučinskas, anksčiau nevengęs kritikuoti valdančiosios daugumos ir paties mero veiksmų. Tuo tarpu dabar politikas tikina, kad visi turi dirbti miesto labui.

“Niekas nepasikeitė. Čia žiniasklaida mane pavadino aršiausiu mero kritiku. Juo tikrai nebuvau. Neblogai išmanau miesto ūkio reikalus. Per Tarybos posėdžius nežadu tylėti, kai matysiu, jog kažkas ne taip daroma. Visada sakiau, kad miesto Taryboje turėtų būti viena partija, kurios pavadinimas - Kaunas, o jos ideologija - kauniečių problemos”, - teigė B.Kučinskas.

Tapti mero patarėju jam buvo pasiūlyta jau anksčiau, tačiau tik užvakar miesto Taryba pritarė, kad būtų įsteigtas papildomas etatas. “Abejoju, ar tokiais metodais galiu nutildyti opozicijos atstovus. Atvirkščiai - jiems suteikiu visą informaciją”, - tikino A.Garbaravičius.

Tačiau pastaruoju metu B.Kučinskas savo kalbose tapo vos ne Kauno mero užtarėju. Panašiai nutiko ir su vienu miesto liberaldemokratų lyderių Gediminu Petrausku. Po to, kai Savivaldybė sudarė sutartį su jo viešąja įstaiga, politikas liovėsi aršiai kritikavęs “brolius Garbaravičius”.

Kauno mero patarėjų korpusas jau senokai kelia tam tikras diskusijas. Kai kurių jų funkcijos dubliuojasi. B.Kučinskas turėtų kuruoti miesto ūkį. A.Garbaravičius patvirtino, kad šiuo metu analizuojama patarėjų korpuso veikla. “Negalime atmesti galimybės, kad ateityje bus pasikeitimų”, - išsisuko nuo tiesaus atsakymo į klausimą Kauno meras.

B.Kučinskui anksčiau priklausė bendrovė “Giraitės leda”, tačiau prieš keletą mėnesių politikas ją pardavė. Pastaruoju metu jis niekur nedirbo. Kauno mero patarėjo atlygimas siekia apie 2300 litų.

A.Garbaravičiaus komandos nariu galima laikyti ir dar vieną socialdemokratą - Tarybos sekretorių Giedrių Donatą Ašmį.