Lietuvos rankininkės pralaimėjo lenkėms


2006-05-29
Romas PODERYS
Lietuvos rankininkės pralaimėjo lenkėms

Mūsų šalies rinktinė beveik prarado viltis iškovoti kelialapį į Europos čempionato finalinį turnyrą

Lietuvos moterų rankinio rinktinė Alytuje 18:28 (8:16) pralaimėjo pirmąsias Europos čempionato atrankos varžybų atkrintamąsias rungtynes Lenkijos komandai ir beveik prarado viltis patekti į finalinį turnyrą, kuris šiemet vyks Švedijoje.

Po apylygės mačo pradžios (3:3) lenkės perėmė iniciatyvą baigiantis pirmajam kėliniui. Sužaidus 24 minutes, viešnios pirmavo tik 10:8, tačiau per likusias šešias minutes jos spurtavo 6:0 ir nutolo 16:8. Antrajame kėlinyje lietuvės nesulaikė varžovių žaidėjos Karolinos Kudlač, įmetusios 7 įvarčius iš visų savo dešimties pelnytų.

Mūsų šalies ekipai 5 įvarčius pelnė Ingrida Bartaševičienė, po 3 - Rūta Latakaitė ir Sonata Vijūnaitė, po 2 - Evelina Kalasauskaitė, Laima Bernatavičiūtė ir Ramunė Pekarskytė, 1 - Agnė Žukauskaitė.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo K.Kudlač - 10 įvarčių, Hana Stržalkovska - 4, Darija Baltromiuk ir Kinga Polenz - po 3, Edita Chudzik, Dagmara Kovalska ir Joana Savicka - po 2, Agnieška Volska ir Izabela Duda - po 1.

“Esu nepatenkintas rungtynėmis, mano komanda padarė daug klaidų. Maniau, kad geriau pasirodys legionierės. Prieš atsakomąjį susitikimą stengsiuos įteigti žaidėjoms, kad galvotų ne apie revanšą, bet tiesiog žaistų taip, kaip iš tikrųjų sugeba, savo stiliumi”, - po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Andriejus Perovas.

Birželio 3-iąją lietuvės ir lenkės išmėgins jėgas Olštyne.

Kitose pirmosiose atkrintamosiose rungtynėse Kroatija namuose 31:29 (15:15) įveikė Portugaliją, o Prancūzijos ir Turkijos rinktinių susitikimas Tulone baigėsi lygiosiomis 29:29 (13:11).

Vakar žaidė Islandija - Makedonija, Slovėnija - Bulgarija, Ukraina - Slovakija, Austrija - Italija ir Olandija - Baltarusija.

Vietas Europos čempionato finaliniame turnyre jau yra užsitikrinusios Norvegijos, Danijos, Vengrijos, Rusijos, Vokietijos ir Švedijos rankininkės.