Liberaldemokratai Kaune medžiojo rinkėjų balsus


2006-10-21
Gediminas STANIŠAUSKAS
Liberaldemokratai Kaune medžiojo rinkėjų balsus

Nušalintasis Prezidentas Rolandas Paksas kauniečiams ir teisinosi, ir baksnojo į politinių oponentų klaidas

Rolando Pakso vadovaujama partija “Tvarka ir teisingumas” per savivaldybių rinkimus 2007 metų vasario 25 d. kauniečiams siūlo radikaliai keisti valdžią. “Romuvos” kino teatre liberalai demokratai pristatė 42 kandidatus, kurie mėgins patekti į Kauno miesto tarybą. Rinkėjų balsus liberaldemokratai medžiojo ne savo programinėmis nuostatomis, o tik menkindami oponentus, ypač konservatorius ir socialdemokratus.

“Tvarkos ir teisingumo” partija pirmoji šalyje pradėjo rinkimų kampaniją. Jau surengta per dvidešimt susitikimų su visuomene. Prieš pasirodymą Kaune partijos kandidatai prisistatė Šiaulių, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

Ketvirtadienio vakarą “Romuvos” kino teatro salė buvo užpildyta maždaug perpus. “Mane domina, ką prieš rinkimus siūlo įvairios politinės jėgos, - sakė į susitikimą su “Tvarkos ir teisingumo” partijos kandidatais atėjęs Aloyzas Jagminas. - Žinau tik tai, kad 2004 metais prieš R.Paksą buvo surengtas politinis sąmokslas”. Nemažą susirinkusiųjų dalį sudarė į Kauno miesto tarybą nusitaikę kandidatai, jų draugai, giminės.

Šį kartą nebuvo tradicinės “žvakučių” alėjos akcijos, kurią per apkaltą nušalintam Prezidentui R.Paksui rengdavo jaunimo atstovai.

“Romuvoje” lankausi jau trečią kartą, ir tai, kad niekas nelaiko žvakių, demonstratyviai nenešioja karstų, tik patvirtina, kad akciją organizuodavo zuokininkai”, - sakė nušalintasis Prezidentas R.Paksas.

Iš kandidatų buvo leista kalbėti tik Rimantui Antanui Ručiui, kuriam bus siūloma užimti Kauno miesto mero postą. Jokių programinių nuostatų “Tvarkos ir teisingumo” atstovai visuomenei nepateikė. Tarp liberaldemokratų kandidatų į Kauno miesto tarybą mėgins patekti ir boksininkas Vidas Bičiulaitis.

“Konkrečią rinkimų programą pristatysime sausį, - sakė R.A.Ručys. - Bet banali yra tiesa, kad valdžia turi tarnauti žmonėms, o Kauno miesto savivaldybė neturėtų tapti uždarąja akcine bendrove, kokia ji yra dabar”.

Apie pusantros valandos kalbėjo R.Paksas, Seimo nariai Marija Aušrinė Pavilionienė ir Valentinas Mazuronis. Jie menkino šiuo metu valdžią Seime ir Vyriausybėje turinčias politines jėgas. R.Paksas sakė, kad Prezidentas Valdas Adamkus abu kartus tapęs šalies vadovu pažeidė Konstituciją ir įstatymus, kad šalies gyventojai gauna per mažas algas ir pensijas. Atsakinėdamas į klausimus, nušalintasis Prezidentas teisinosi ir dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka Jurijui Borisovui. Pasak R.Pakso, prezidentas Algirdas Brazauskas pilietybę išimties tvarka suteikė 537 asmenims, V.Adamkus - 310, o jis - tik dešimčiai asmenų.