Kaune - dar viena televizija


2005-03-18
Remigijus JURGELAITIS
Kaune - dar viena televizija

LNK antriniam kanalui TV1 gavus licenciją transliuoti Kaune, “Pūkas TV” priverstas galvoti apie programos pakeitimus

Televizijos kanalas TV1 laimėjo Radijo ir televizijos komisijos skelbtą konkursą transliuoti savo programą 40-uoju televizijos kanalu Kaune. Savarankiškos transliacijos Kaune bus pradėtos jau šį rudenį, vadinasi, iš esmės turės keistis regioninės televizijos “Pūkas TV” programų tinklelis, nes iki šiol didžiąją jo dalį užimdavo TV1 laidos, filmai ir serialai.

Iki šiol Klaipėdoje ir Vilniuje transliuota LNK antrinė televizija TV1, Kaune kai kurias laidas rodydavo “Pūkas TV” kanalu, kurį transliuoja visos miesto kabelinės televizijos.

TV1 generalinė direktorė Nida Nakrošienė sako, jog TV1 laimėjo konkursą, nurungęs “Tango TV”. TV3 antrinis kanalas dvi valandas eterio laiko žadėjo skirti buvusio “AR TV’ savininko Arvydo Linarto Kaune kuriamoms programoms, tačiau komisijos tokie ketinimai neįtikino, mat A.Linartas anksčiau “Rubicon group” pardavė anksčiau turėtas “AR TV” televizijos akcijas.

“Tai, kad laimėjome konkursą, laikome dideliu TV1 laimėjimu. Nuolat stiprindamas savo kultūrinę ir kokybišką pramoginę programą, kanalas buvo palankiai įvertintas Radijo ir televizijos komisijos. Vos pusantrų metų transliuojančiai televizijai palankus komisijos įvertinimas ypač svarbus. 11 jos narių balsavo už tai, kad būtent TV1 programą galėtų matyti kauniečiai, tik vienas komisijos narys buvo prieš”, - sakė komisijos posėdyje dalyvavusi N.Nakrošienė.

Pasak TV1 vadovės, kanalas vis atsinaujina, siūlo daugiau naujų laidų. Be abejonės, naujienų žadama ir tuomet, kai TV1 pradės savo transliacijas Kaune - rudenį startuos ir naujas TV1 sezonas. “Jau ir šią savaitę per TV1 startuos nauja laida apie džiazą, vieninteliai rodome garsius teatro spektaklius, ateityje taip pat planuojame naujų debiutų. Kas vakarą, lygiai 21 val., TV1 rodo gerą filmą”, - sakė kanalo generalinė direktorė.

Siųstuvas, per kurį ketinama transliuoti TV1, šiuo metu priklauso A.Linartui. Siųstuvo galingumas nėra didelis, neaprėpia viso Kauno. “Transliacijas matys tik pusė Kauno, todėl neatmetu galimybės, kad ir toliau rodysime TV1 laidas”, - svarstė “Pūkas TV” savininkas Kęstutis Pūkas.

“Pūkas TV” direktorius Vidas Mačiulis sako, kad jo vadovaujama regioninė televizija gali iš esmės keisti savo programą ir tapti muzikiniu kanalu. “Kol kas ši idėja nepatvirtinta, tačiau galvojame apie tai, kad didžiąją dalį eterio užimtų lietuviškų ir užsienietiškų vaizdo klipų transliacijos, likęs eterio laikas būtų skirtas regioninėms laidoms”, - sakė V.Mačiulis.

Kol kas šios idėjos televizijos savininkas nelaimina, tačiau ir toliau neslepia ambicijų artimiausiu metu pradėti regioninės televizijos transliacijas per palydovą. “Aišku, yra kur tobulėti, tačiau turime ir daugiau ambicingų planų”, - sakė K.Pūkas.

Nors jis nusiteikęs optimistiškai, tačiau “Pūkas TV” vienas po kito palieka kūrybiniai darbuotojai. Nuo šios savaitės televizijoje nebedirba buvęs žinių vedėjas Daumantas Butkus, kai kurių kitų laidų redaktoriai. “Pūkas TV” yra rengimo kalvė visoms televizijoms ir laikraščiams”, - situacijos nelinkęs dramatizuoti televizijos vadovas V.Mačiulis.