Kariškių kvietimo apsikuopti kauniečiai neišgirdo


2007-05-19
Mantas TOMKŪNAS
Kariškių kvietimo apsikuopti kauniečiai neišgirdo

Žmonės mieliau ragavo kareivišką košę ir klausėsi karinio orkestro po talkos, nei kibo į darbus

Vakar nuo pat ryto Ąžuolyno parkas mirgėjo nuo kariškų uniformų. Į Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai skirtą renginį atėję apie pusantro šimto karių, padedami būrelio Kauno savivaldybės darbuotojų, kibo į darbus ir ėmė tvarkyti parko teritoriją nuo S.Dariaus ir S.Girėno paminklo iki pat Zoologijos sodo.

Surinktas šiukšles ir lapus krovė į didelius šiukšlių maišus, o savivaldybės švaros įmonė juos išvežė. Gerai nusiteikę uniformuoti talkininkai į renginį atėjo vadovybės nurodymu, tačiau teigė darę tai su malonumu.

“Labai myliu Kauną, nors ir nesu kaunietė. Čia teko studijuoti. Šauni akcija, galėtų tokios būti dažniau organizuojamos ir šiek tiek anksčiau, nes dabar lapus grėbti trukdo spėjusi užželti žolė. Žinoma geriau vėliau nei niekada”, - sakė Karinėse oro pajėgose tarnaujanti Rasa Ruzveltienė.

“Dirbame visuomenei naudingą darbą. Norėtųsi, kad ir visuomenės atstovų, ypač jaunimo, būtų daugiau. Netoli yra Kūno kultūros akademijos studentų bendrabutis, galėtų ateiti ir studentai pasirūpinti aplinkos grožiu. Gal reklamos apie renginį mažoka?” - spėliojo Karinių oro pajėgų štabe tarnaujantis jaunesnysis puskarininkis Gintaras Mačiulis.

Į talką savanoriškai atėjo tik vienas vyresnio amžiaus kaunietis. Kariams padėję savivaldybės tarnautojai teigė, kad į panašias talkas kviečiami žmonės dažniausiai ateina į pabaigtuves.

“Ateina košės paragauti ir paklausyti dūdų orkestro. Labai liūdna, kad žmonės taip reaguoja į miesto švarinimo akcijas”, - sakė Kauno savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vyriausioji specialistė Danutė Marcinkevičienė. Surinkti parke lapai nuvežti į perdirbimo įmonę Petrašiūnuose, kur bus perdirbti į kompostą ir tiks sodams tręšti.

“Tai vienas kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai skirtų renginių, bet šiais metais mes norime ne vien švęsti, bet ir įdėti konkretų indėlį į Kauno gražinimą”, - teigė Karinių oro pajėgų civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Gintautas Deksnys.

Po darbų talkos dalyviai buvo vaišinami tradiciška kareiviška koše bei linksminami karinio orkestro. Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena pradėta švęsti tarpukariu, prieš 14 metų šventė vėl atgaivinta ir minima kasmet gegužės mėnesio trečiąjį savaitgalį.

Panaši talka vyko Santakoje, kur aplinką tvarkė bei gėles sodino Kauno jungtinio sveikatos klubo nariai.