Kaliningrade - dingusio lietuvio verslininko paieška


2007-04-21
Tomas JARUSEVIČIUS
Kaliningrade - dingusio lietuvio verslininko paieška

Trečiadienį Kaliningrade mįslingomis aplinkybėmis dingo Lietuvių verslininkų klubo įkūrėjas ir prezidentas, Lietuvos kapitalo statybų kompanijos “Rosslitstroj” generalinis direktorius ir “Jupojos” koncerno valdybos narys Stanislovas Jucius.

Pirminiais duomenimis, vyriškis trečiadienio rytą, dar būdamas namuose, išsikvietė vairuotoją ir ketino su juo susitikti sutartoje vietoje, tačiau po keliolikos minučių ten nepasirodė. Pasak Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Kaliningrade atstovų, S.Jucius tądien į darbą nebeatvyko. Nuo to momento su juo nepavyko susisiekti ir telefonu.

Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Viktoras Baublys vakar “Kauno dienai” teigė ėmęsis visų įmanomų priemonių, kad paieška vyktų sklandžiai: “Sužinojęs apie verslininko dingimą, kreipiausi į visų institucijų atstovus su pagalbos prašymais. Ketvirtadienį buvo įteiktas oficialus raštas Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovui Kaliningrade Sergejui Bezberežjevui su tokiu pačiu prašymu. Susitikau su regiono vyriausybės ministrais Sergejumi Bučelnikovu ir Michailu Pliuchinu. Statybų ir teisėsaugos institucijas kuruojantys ministrai pažadėjo paraginti miliciją aktyviai vykdyti paieškas. Tokio paties pažado dėl aktyvių paieškų sulaukiau ir iš paties Kaliningrado gubernatoriaus Georgijaus Boso. Mane užtikrino, kad jau pradėta paieškos byla, paieška tikrai bus vykdoma aktyviai.”

V.Baublys išreiškė viltį, kad aukšto rango pareigūnų prižiūrimi ir kontroliuojami teisėsaugininkai greičiau prieis iki šio incidento atomazgos: “Belieka tik tikėtis, kad įvykių baigtis nebus tragiška, nors tai jau ir trečia para, kai apie dingusį žmogų nieko negirdėti.”

Vakar vietinėms televizijoms buvo išsiųstos dingusio verslininko fotografijos. Pareigūnai viliasi, kad, joms pasirodžius eteryje, kol kas sudėtingoje stadijoje esančios vyriškio paieškos dar labiau suaktyvės ir galbūt duos teigiamų rezultatų.

“Neturime pagrindo netikėti teisėsaugos institucijų pažadais dirbti sąžiningai, operatyviai ir efektyviai, tačiau visuomenės pagalba šioje situacijoje taip pat yra labai reikalinga ir svarbi”, - tvirtino generalinis konsulas Kaliningrade V.Baublys.

Kaliningrade įsikūrusios bendrovės “Rosslitstroj” pagrindinė vykdoma veikla - statybos darbai. Ši įmonė kartu su dar vienuolika bendrovių priklauso ketvirtus metus veikiančiai asociacijai “Jupoja”, kurios valdybos narys buvo S.Jucius. Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kaliningrade veikiančios šiam koncernui priklausančios įmonės užsiima didmenine ir mažmenine statybinių medžiagų, krovininių automobilių bei jų atsarginių dalių, įvairios įrangos prekyba, patalpų nuoma bei statybos ir remonto paslaugų teikimu.