Kablys atkabintas - ligoninė perimta


2006-12-23
Jūratė KUZMICKAITĖ
Kablys atkabintas - ligoninė perimta

Vakar Muitinės gatvėje tarp Psichiatrijos ligoninės ir Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto, studentams garsiai šaukiant “Valio!”, buvo iškilmingai atkabintas gigantiškas kablys.

“Tai reiškia, kad mūsų institutas juridiškai perima ligoninės patalpas”, - paaiškino VDA Kauno dailės instituto dekanas docentas Raimundas Žiupka.

Iki balandžio pirmosios VšĮ Kauno apskrities ligoninės padalinys Psichiatrijos ligoninė bus iškelta iš istorinio pastato šalia Rotušės aikštės. Atlaisvintose patalpose, kuriose šiuo metu dar gydomi pacientai, bus įrengtos auditorijos.

Planuojama, kad jau kitais metais studentai rinksis į paskaitas naujosiose instituto erdvėse. Vertingiausioje pastato dalyje, kurios istorija siekia XVI amžių, ateityje ketinama rengti Kauno dailės instituto studentų ir dėstytojų parodas.

Simbolinio kablio atkabinimas, sakė “Kauno dienai” R.Žiupka, užbaigė ilgą, nemažai aistrų kėlusį procesą. Apie Psichiatrijos ligoninės iš Kauno senamiesčio iškeldinimą, atiduodant pirmenybę dailės studijoms, prabilta prieš dešimtmetį. VDA Kauno dailės institute mokosi 400 studentų, kuriems, pasak aukštosios mokyklos vadovų, labai trūksta patalpų.

“Šiuo metu jau turime ir politinį, ir juridinį pritarimą. Yra Kauno apskrities viršininko įsakymas, pasirašytas patalpų perdavimo-priėmimo aktas. Dabar rengiamas projektas Europos Sąjungos struktūriniams fondams, iš kurių tikimės gauti lėšų pastato rekonstrukcijai”, - pasakojo R.Žiupka.