Ingeborga, kur tavo Pitas?


2004-06-12
Darius SĖLENIS
Ingeborga, kur tavo Pitas?

Žurnalistė iš Kauno mano, kad žinomą aktorę primena tik savo šypsena, tačiau prisipažino, kad bendramokslis ją vadina Inge 

“Nemanau, kad esu labai panaši į garsią lietuvių aktorę. Na, galbūt šypsodamasi šiek tiek primenu šią įžymybę, - lyginama su Ingeborga Dapkūnaite nuoširdžiai kalbėjo 27 metų žurnalistė Vereta Rupeikaitė ir nusišypsojo ingeborgiška šypsena. - Tiesa, dar studentavimo laikais pažįstami manyje atrado panašumų, o vienas buvęs gerbėjas kartais mane vadina Inge”.  

Dabar - panašesnė 

Vereta tikino, kad tėvai to panašumo dukroje niekada nepastebėjo ir šia tema nekalbėjo. Pirmą kartą panašumų su I.Dapkūnaite joje įžvelgė VDU besimokę draugai. Vienas draugas iškart pradėjo vadinti Inge, o bendramokslių bei draugų mamos sūnums raportavo: “Ji panaši į Dapkūnaitę”.

“Tik tuomet atidžiau pasižiūrėjau į save veidrodyje. Dabar visada perskaitau po ranka pasitaikiusią informaciją apie aktorę Ingeborgą Dapkūnaitę, peržvelgiu jos nuotraukas, pažiūriu siužetus per televiziją, - prisipažino Vilniuje gyvenančio žinomo žurnalisto Beno Rupeikos dukra. - Ir tik prieš kelerius metus su draugu specialiai išsinuomojome Nikitos Michalkovo filmą “Išsekinti saulės”, kuriame vaidino lietuvė”.

Jauna moteris nesureikšmina fakto, kad ji panaši į žymią aktorę. Pasak Veretos, ji paprastai augina trumpesnius bei tamsesnius nei Londone gyvenanti aktorė plaukus, be to, Ingeborga buvo šviesiaplaukė.

Viename pastarųjų jos filmų “Bučinys iš anapus” reklaminėse nuotraukose ji buvo tamsesnių plaukų, tad gal aš dabar labiau panaši į ją”, - pripažino žurnalistė.  

Maskvoje pagalvojo, kad aktorės sesuo  

Įsimintiniausią situaciją kaunietė patyrė Maskvoje. Tuo metu lietuvė gyveno ir žurnalistikos mokėsi Maskvoje. Kartą vienoje parodoje ji vartė reklaminius bukletus, kai staiga prie jos priėjo to skyriaus vadovas.

“Atleiskite, jūs iš Pabaltijo? - išgirdo lietuvė ir nustebusi linktelėjo galvą. - Jūs turbūt aktorės Ingeborgos Dapkūnaitės sesuo?”

V.Rupeikaitė teigė, kad Maskvoje visi rusai, net jai neprakalbus, iškart spėdavo, jog ji iš Pabaltijo. Veretos nuomone, Dapkūnaitė rusams suformavo lietuvės moters stereotipą. Bet pasinaudoti Rusijoje labai populiarios aktorės panašumu jai neteko. Kartais žmonės bando prisiminti, į ką panaši žurnalistė, tačiau Vereta niekada jiems nesufleruoja apie panašumą su aktore Ingeborga Dapkūnaite.

“Gyvenime man padeda nuoširdi šypsena, bet ne panašumas, - neabejojo jauna moteris. - Tačiau nedidelis panašumas su aktore, žinoma, nekelia neigiamų emocijų, greičiau - teigiamų. Vis dėlto tai - pikantiška. Bet kai vieną kartą bare pamačiau merginą, panašią į mane, reklamavusią cigaretes, mano nuotaika kažkodėl subjuro. Buvo nemalonu, tarsi matyčiau savo kloną”, - nusijuokė Vereta.  

Matė ne visus filmus  

Pasiteiravus, ar jai patinka Ingeborga Dapkūnaitė, žurnalistė prisipažino, kad nėra didelė kino fanė, be to, nematė visų filmų, kuriuose vaidino lietuvė.

“Nėra laiko, - skėstelėjo rankomis pašnekovė. - Bet prieš interviu šiek tiek pasiskaičiau apie aktorę ir nustebau, jog ji už mane vyresnė net 14 metų. Beje, prieš dvejus metus sutiktas vienas pažįstamas, kuris neblogai pažinojo aktorę ir su ja nekart bendravo, tikino, kad panašios mano ir Ingeborgos manieros. Tačiau ji gimė sausį, aš - rugpjūtį, aš - Kaune, o ji - berods Vilniuje?”

Niekada akis į akį nesusitikusi žinomos aktorės Vereta Rupeikaitė neslėpė, kad būtų įdomu padaryti interviu su žinoma lietuvaite, kuria kaunietė šiek tiek nusivylė, kai ji neatvyko į Lietuvą, nors buvo pažadėjusi dalyvauti “Kraujo vienatvės” premjeroje bei koncerte Vilniuje, skirtame stojimui į Europos Sąjungą.

Po to, pliaukštelėjusi sau per kaktą, V.Rupeikaitė nusijuokė ir prisiminė dar vieną pikantišką situaciją. Prieš kelerius metus ji trumpai draugavo su vaikinu, panašiu į Holivudo aktorių Bredą Pitą. Ingeborga Dapkūnaitė filme “Septyneri metai Tibete” atliko antraeilį vaidmenį, kuriame ji vaidino Bredo Pito žmoną.

Kai Vereta išsiskyrė su savo vaikinu, jos pažįstami draugiškai juokavo: “Ingeborga, kur tavo Pitas? Gal į Tibetą išvyko?”