Indijos ambasadoriaus pusryčiams - jo šalies patiekalai


2006-03-25
Jūratė KUZMICKAITĖ
Indijos ambasadoriaus pusryčiams - jo šalies patiekalai

Vakar Kaune lankęsis Varšuvoje reziduojantis Indijos ambasadorius Lenkijai ir Baltijos šalims Anilas Vadava maloniai nustebo, kai Vedų kultūros centre jam buvo pasiūlyta atsisėsti parietus kojas ir pasivaišinti jo šalies valgiais.

Indijos diplomatui tai buvo pirmoji pažintis su Kaune veikiančiu Vedų kultūros centru ir čia įsikūrusia bendruomene. Skambant indiškai muzikai, A.Vadava domėjosi centro veikla, čia puoselėjamomis vaišnavų tradicijomis, vykstančiomis tradicinio indų šokio pamokomis.

Daugiausia dėmesio susitikimo metu skirta Indijos kultūros dienoms, praėjusią vasarą surengtoms keliuose Lietuvos miestuose bei ketinamoms rengti ateityje.

Apie šį Vedų kultūros centro renginį, sutampantį su Lietuvos vaišnavų Vežimų švente, ambasadorius jau buvo girdėjęs. Jis užsiminė netgi apie ketinimus su Kauno ir Vilniaus vadovais pasirašyti abipusio kultūrinio bendradarbiavimo sutartį. A.Vadava pažadėjo į vasarą Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Jūrmaloje ir Palangoje vyksiančias šiemetes Indijos kultūros dienas deleguoti grupę Indijos atstovų.

Prieš apsilankydamas Vedų kultūros centre ambasadorius dalyvavo naujos indiškų kilimų parduotuvės Kaune atidaryme. Jos savininkai - lietuvis ir indas.