Dvi avarijos per dvi minutes


2007-05-19
Dvi avarijos per dvi minutes

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį ties Kauno hidroelektrine neblaivaus kauniečio vairuojamas automobilis vieną po kitos sukėlė dvi eismo nelaimes.

Pirmasis incidentas užfiksuotas apie 1.30 val. Nuo Rokų Kauno link važiavęs 32-ejų metų kaunietis Partizanų gatvės gyventojas Žydrūnas Vaičaitis nuosavu “Peugeot 605” markės automobiliu Marijampolės plento ir Raudonojo Kryžiaus gatvės sankirtoje, nepasirinkęs saugaus greičio, nesuvaldė mašinos ir įsirėžė į ta pačia kryptimi važiavusią “Opel Astra”. Kaip pasakojo policijos pareigūnai, girtas vyras bandė aplenkti pastarąjį automobilį, tačiau nebesugebėjo tinkamai sukoordinuoti judesių ir rėžėsi į jos kairį šoną.

Po susidūrimo “Peugeot 605” nė nestabtelėjęs nurūko toliau, o netikėtai nukentėjęs “Opel Astra” vairuotojas nespėjo įsidėmėti į jį atsitrenkusio automobilio valstybinių numerių, todėl nusprendė vytis ir akimirksniu pasileido jam įkandin. Važiuoti paskui bėglį teko visai neilgai.

Vos tik pralėkus pro Hidroelektrinę, kairį posūkį T.Masiulio gatvės link darančioje plačioje gatvėje “Peugeot 605” nurūko tiesiai. Girto vyriškio vairuojamas automobilis užšoko ant kelkraščio bortelio, perskrodė žalią veją ir sustojo tik atsidūręs nedidelėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Beje, kažin ar mašina būtų sustojusi ir čia, jei ne dar viena jos sukelta eismo nelaimė. Aikštelėje neblaivus bėglys įsirėžė į stovėjusį “Mercedes-Benz 300” automobilio galą. Po pastarojo smūgio “Peugeot 605” toliau tęsti savo chaotiškos kelionės nebegalėjo, mat, jam atsitrenkus į aukštą pakelės bortelį ir galiausiai kliudžius dar vieną mašiną, išbėgo aušinimo skystis ir variklis tiesiog užgeso.

Tik po tokio naktinio rodeo alkoholinių gėrimų padauginęs vairuotojas buvo sučiuptas. Netoliese buvę patruliai, gavę iškvietimą, netruko atvykti į įvykio vietą ir sulaikyti eismo chuliganą. Jam papūtus į alkoholio matuoklį, pastarasis parodė 1,48 promilės. Tokie alkotesterio rodmenys byloja apie lengvą girtumo laipsnį, tačiau pritrūko vos kelių šimtųjų, kad sulaikytajam būtų konstatuotas kiek sunkesnis girtumas.

Žvilgtelėję į savo duomenų bazėse užfiksuotą sučiupto vairuotojo dosjė, pareigūnai nustatė, kad tai buvo anaiptol jau nebe pirmas atvejis, kai šis pilietis sėda prie vairo neblaivus ir negana to, sukelia eismo nelaimes. Vairuodamas girtas, vyriškis tapo avarijų kaltininku prieš dešimtmetį ir prieš šešerius metus. Be to, 1996-aisiais ir pernai jis taip pat sukėlė po avariją, tačiau būdamas blaivus. Tuo tarpu praėjusios nakties įvykiai jo vairavimo biografiją papildys dar dviem avarijomis, kurias iš savo klaidų nesugebantis pasimokyti neblaivus vyriškis vieną po kitos sukėlė mažiau nei per porą minučių.