Draugystės magija


2004-10-15
Virginija SKUČAITĖ
Draugystės magija

Niekas taip nesuvienija vaikų visokeriopai naudingai veiklai, kaip bendras, visų trokštamas tikslas.

Juolab kai tas tikslas - bendrauti su Europos šalių bendraamžiais, supažindinti juos su savo mokyklos, regiono, miesto, šalies šventėmis, patiems išleisti parengtus leidinius ir pamatyti geriausius savo darbus bendrame tarptautinio projekto dalyvių leidinyje.

“Kartu su anglų kalbos mokytoja Dalia Uržaite pernai dalyvavome pristatant “Socrates” programas Kaune. Štai tuomet ir susipažinome su projekto “Pažinkime savo bendras šaknis švęsdami kartu prie Europos stalo” koordinatoriais iš Prancūzijos, vienos Orli miesto mokyklos. Netrukus prie mūsų prisijungė po vieną mokyklą iš Lenkijos ir Čekijos”, - pasakojo minėto projekto koordinatorė 55-ąjį jubiliejų švenčiančioje Julijanavos vidurinėje mokykloje Aušra Gutauskaitė.

Anot pedagogių, projektas turėtų trukti kelerius metus, nes moksleiviams, pasiryžusiems jame dalyvauti, teks atlikti nemaža rimtų užduočių, gerai išmokti anglų kalbą, kad galėtų laisvai bendrauti su kitų šalių bendraamžiais, pristatyti savo darbus. Aštuntokės Laura Brazaitytė ir Lina Galeckaitė jau apmąsto būsimo lankstinuko apie mokyklą, Kauną ir Lietuvą medžiagą. “Tekstą ketiname iliustruoti spalvotomis nuotraukomis, diagramomis. Suprantama, tarsimės su mokytojais, ką ir kaip daryti”, - sakė abi optimistiškai nusiteikusios moksleivės.

“Jau renku informaciją apie liaudies šventes, iš kurių man asmeniškai labiausiai patinka Užgavėnės”, - prisipažino septintokė Ieva Bielskytė. “O aš domiuosi senas tradicijas turinčiomis mokyklos šventėmis. Jos gerokai pakito per penkiasdešimt penkerius metus - tuo nesunku įsitikinti užsukus į mokyklos muziejų”, - tvirtino septintokė Vytautė Aimantaitė.

Mokytojos į pirmąjį projekto koordinatorių pasitarimą Paryžiuje ketino nuvežti lietuviško sūrio, medaus, juodos duonos ir skilandžio. “Ši savotiška improvizacija tarptautinio projekto ribose gali paakinti jo dalyvius papildyti projektą kulinarinio paveldo tema”, - juokavo gerai nusiteikusios pedagogės Aušra Gutauskaitė ir Dalia Uržaitė.