Amberlife - gerbėjų ir prodiuserių akiratyje


2003-08-22
Jurgita ŠAKIENĖ
Amberlife - gerbėjų ir prodiuserių akiratyje
Atlikėjo, savo kūryba sudominusio ne tik Lietuvos, bet ir užsienio muzikos leidėjus, planuose - muzikavimas ir anglų filologijos studijos

“Neįsivaizduoju dienos be jo muzikos”, - teigė Amberlife fanklubo prezidentė penkiolikametė Aušra Parafinavičiūtė. Vilniaus Jeruzalės vidurinės mokyklos moksleivė jau turi savo pavaduotojus Vilniuje ir Biržuose.

Tačiau atlikėjas, neseniai išleidęs itin sėkmingą savo pirmąjį albumą, nepoilsiauja besimėgaudamas gerbėjų ir kritikų dėmesiu. Jis koncertavo ir per praėjusią savaitę buvusį gimtadienį.

Gimtadienį šventė pakeliui į namus

Poilsiauti jis neketina artimiausius penkerius metus. “Jei ir turėsiu bent kelis laisvadienius, juos mielai praleisčiau su artimais žmonėmis - tėvais ar draugais, su knyga rankoje ar tiesiog žvejodamas prie kokio ežero ar upės”, - sakė vaikinas, praėjusią savaitę šventęs savo 22-ąjį gimtadienį.

“Gimtadienio išvakarėse koncertavau Alytuje nuo vienuoliktos valandos vakaro. Esu gimęs naktį, po pirmos penkiolika. Tuo metu jau buvome pakeliui į namus, tad gimtadienį švenčiau su prodiuseriais ir grupės nariais”, - pasakojo vaikinas.

Fanai įteikti gimtadienio dovanas skubėjo iš anksto. “Po koncertų merginos mane apiberdavo pliušiniais žaislais. O kiečiausi fanai, jau susibūrę į klubą, padovanojo labai gražią ir linksmą dainuojančią gėlytę”, - prisiminė Amberlife.

Suplanuotas vakarėlis Maljorkoje

Jau pirmasis Amberlife radijo singlas “My Way” sulaukė palankių įvertinimų tiek tarp klausytojų, tiek tarp muzikos profesionalų. Ši daina net 4 savaites išsilaikė radijo stoties “M-1” “Top 40” pirmojoje pozicijoje, o gegužę tapo Latvijoje rodyto realybės šou “Uždrausti žaidimai” himnu.

Muzikos gerbėjai liko sužavėti ir kitais jo kūriniais. Daugumos nuomone, jo atliekama muzika yra tiesiog artima pastaruoju metu Europoje ypač išpopuliarėjusiam skandinaviškajam rokui.

“My Way” rudenį turėtų būti išleistas Latvijoje, vėliau dar keturiose užsienio šalyse. Amberlife kūryba susidomėjo Švedijos šou verslo profesionalai - vieni žymiausių Skandinavijos prodiuserių, dirbančių su pasaulinio garso žvaigždėmis. Netrukus su šiuo talentingu klaipėdiečiu jie ketina irgi pasirašyti kontraktą.

“Kokia jūs greita! Dar nepasirašėme. Šiuo metu vyksta derybos. Rugpjūčio pabaigoje Klaipėdą turi pasiekti dainos, kurią man sukūrė Švedijos prodiuseriai, demo versija. Kas jie - kalbėti kol kas dar per anksti. Tačiau po kontrakto pasirašymo su švedų prodiuseriais jau yra suplanuotas vakarėlis Maljorkoje”, - pasakojo muzikantas.

Neturėjo laiko svajoti

Amberlife teigė, kad savo albumu būti nepatenkintas tikrai negali. “Juk prieš pusmetį apie mane, kaip apie muzikantą, žinojo tik vienetai”, - aiškino klaipėdietis ir pridūrė, kad yra žiauriai ambicingas ir užsispyręs, todėl nori, kad būtų vis geriau ir geriau. Pasak jo, antrojo albumo sėkmė yra daug svarbesnė nei pirmojo. Ji turėtų įrodyti, kad muzikantas tikrai yra šio to vertas.

Muzikos gerbėjų reakcija į albumą jį nustebino. “Aišku, vyliausi, kad albume skambančios dainos ras vietos žmonių širdyse. Tačiau įrašinėjant pirmąsias dainas, rengiant albumą, tikrai neturėjau pernelyg daug laiko mąstyti ar svajoti apie gerbėjus, autografų laukiančių žmonių eiles, pirmuosius anšlaginius koncertus...” - pasakojo klaipėdietis.

Aišku, maloniausia, kad žmonėms patiko mano dainos. Malonu ir tai, kad vis daugiau atsiranda merginų, kurios sako po koncertų komplimentus apie mano išvaizdą arba rašo laiškus, kupinus meilės prisipažinimų. Tačiau - ne tai svarbu”, - tikino muzikantas.

Pasikeitė telefono numerį

Autografų dalijimas jam - maloni procedūra. “Jeigu žmogui reikia mano parašo, reiškia jam patinka mano dainos. O tai man - didžiausias įvertinimas. Kiek esu pasirašęs? Nepykite, neskaičiavau. Galiu pasakyti, kad po kiekvieno koncerto išsirikiuoja nemažos eilutės, kuriose stovi ne tik merginos ir vaikinai, bet ir brandaus amžiaus žmonės.

Išleidus albumą, “Akropolyje” vyko autografų dalijimo akcija. Tuomet net ranką ėmė skaudėti”, - prisiminė sparčiai populiarėjantis muzikantas.

Šią savaitę jam teko keisti savo mobiliojo telefono numerį. “Buvo nebeįmanoma, - sakė Amberlife. - Tačiau visa tai vertinu ne kaip “problemas su gerbėjais”. Problema veikiau būtų, jei viso to nebūtų...”

Begalės laiškų jam ateina ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos. “Kas įdomiausia, latviai rašo man... latviškai. Deja, ne viską suprantu. Tačiau pašto dėžutė nėra užkišta. Šiuo metu tik planuoju išsinuomoti butą, nes gyvenu su tėvais ir sese. Laiškai ateina arba internetu, arba į mano prodiuserių kompaniją “Cactus pro”, - kalbėjo klaipėdietis.

Pirmąją gitarą padovanojo tėvai

Pirmają gitarą paauglystėje Amberlife padovanojo tėvai. Jis, dar būdamas moksleivis, kartu su draugais buvo įkūręs pirmąją savo grupę. Kurį laiką mokėsi groti gitara muzikos mokykloje, tačiau didesniais pasiekimais, išskyrus koncertus mokyklos vakarėliuose, pasigirti negalėjo.

Baigęs vidurinę mokyklą įstojo į Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedrą. “Po metų suvokiau, jog džiazas - ne man. Šiuo metu mąstau apie anglų filologijos studijas”, - prasitarė vaikinas.

Kaip dainų muzikos ir tekstų kūrėjas jis save atrado tik prieš kelerius metus, po “dvasinės savižudybės”. “Laimė, užteko proto nuslopinti šią kvailą mintį. Būtent tada supratau, kad atsikračiau savo baimių ir silpnumo. Supratau, kad reikia ne tik norėti kažko, bet ir būti kantriam to siekiant. Tą vakarą parašiau savo dainą “My way”, - pasakojo muzikantas.

Dainuoti mokėsi įsčiose

Pasak Amberlife, jo vokaliniai duomenys yra įgimti ir šiek tiek patobulinti. “Įtariu, kad dainuoti mokiausi dar būdamas mamos įsčiose... Jeigu rimčiau, tai groti gitara išmokau pats, kurti eiles - pats. Dainavimą tobulinau prieš kelerius metus, kai, važiuodamas vieną vasarą autostopu į Daniją, dirbau ten vienoje kavinukėje ir tuo pačiu uždirbtus pinigus išleidau privačioms vokalo pamokoms. Aišku, mėnesį trukęs pagreitintas kursas nėra labai daug. Todėl šiuo metu taip pat lavinu balsą padedant vienai dėstytojai”, - pasakojo Amberlife.

Grįžęs į Lietuvą, dalyvavo prodiuserių agentūros “Cactus Pro” atrankos konkurse. Juos sudomino tik po pusmečio.