A.Šociko turnyrą vainikuos sunkiasvorių dvikova


2005-05-05
Romas PODERYS
A.Šociko turnyrą vainikuos sunkiasvorių dvikova

Kaune vyksiančiose tarptautinėse bokso varžybose dalyvaus sportininkai iš Europos, Azijos ir Afrikos

9-ajame tarptautiniame Algirdo Šociko bokso turnyre, kuris kitą savaitę vyks Kaune, dalyvaus 80 atletų iš 12 Europos, Azijos ir Afrikos valstybių. Aštuonių svorio kategorijų varžybose rengiasi grumtis dvylika olimpiečių.

Svečių gretose - olimpinis vicečempionas

Mūsų šaliai atstovaus 14 boksininkų, tarp jų - ankstesnių A.Šociko turnyrų nugalėtojais tapę Marius Narkevičius (iki 57 kg), Romanas Skerlo (iki 69 kg), Donatas Bondorovas (iki 75 kg), Daugirdas Šemiotas (iki 81 kg), Vitalijus Subačius (iki 91 kg), Jaroslavas Jakšto bei Vitas Paliulis (daugiau nei 91 kg).

Ryškiausia žvaigžde varžovų gretose bus baltarusis Viktoras Zujevas (iki 91 kg) - 2003 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas, 2004 m. Europos pirmenybių ir Atėnų olimpiados vicečempionas. Gali būti, jog su juo pirštines teks suremti ir kauniečiui V.Subačiui.

Stiprias komandas į Kauną atsiųs Ukraina, Baltarusija, Kaliningrado sritis (Rusija) bei Lenkija. Varžybose taip pat išmėgins jėgas Egipto, Estijos, Latvijos, Nigerijos, Suomijos, Slovakijos bei Anglijos odinės pirštinės meistrai.

Nigeriečių vizitas kelia abejonių

Lietuvos bokso federacijos (LBF) generalinis sekretorius Vytautas Sinkevičius informavo, jog kol kas nėra tvirtų garantijų, ar atvyks Nigerijos sportininkai.

“Šios šalies atstovai linkę gudrauti: atsiunčia paraiškas, oficialius vizito patvirtinimus, tačiau po to kažkur dingsta. Taip šiemet atsitiko prieš turnyrus Vengrijoje, Lenkijoje, Suomijoje. Yra duomenų, kad nigeriečiams svarbiausia - patekti į Europą, o sportas - tik priedanga imigruoti. Mes jau kreipėmės į Tarptautinę bokso mėgėjų asociaciją ir pasiūlėme susidomėti šia problema”, - sakė V.Sinkevičius.

A.Šociko turnyru taip pat domėjosi Pietų Korėjos, Filipinų bokso federacijos, tačiau dėl finansinių galimybių dalyvių skaičius ribotas. Be to, korėjiečiai ir filipiniečiai žinomi kaip lengvo svorio kategorijų (48, 51, 54 kg) lyderiai, o šiemetinėse varžybose lengviausi bus iki 57 kg atletai.

Renginio sąmata, pasak LBF prezidento R.Rutkausko, sudaro apie 50-60 tūkstančių litų.

Laukiama įdomių akistatų

LBF vadovas viliasi, kad mūsų šalies boksininkai iškovos mažiausiai tris aukso medalius. Prognozuojama, jog visus varžovus turėtų įveikti M.Narkevičius, D.Šemiotas ir J.Jakšto arba V.Paliulis.

“Jei nebus netikėtumų, sunkiausio svorio kategorijos finale turėtų susitikti mūsiškiai - vilnietis J.Jakšto ir kaunietis V.Paliulis. Tai būtų įspūdingas mačas, nes abu boksininkai dabar yra geros sportinės formos. Jaroslavo ir Vito dvikova deramai vainikuotų šį turnyrą”, - teigė R.Rutkauskas.

Varžybos prasidės preliminariais susitikimais Policijos rengimo centro Kauno biuro sporto salėje (Griunvaldo g.), o finalai vyks gegužės 14-ąją - A.Šociko gimimo dieną - Sporto halėje. Tądien bus pagerbtas ir legendinis Ringo džentelmenas.

Visas turnyro kovas bokso mėgėjai galės stebėti nemokamai.