Stadiono remontui skirti papildomi 2 mln. litų


2008-09-19
Dainoras Lukas
Stadiono remontui skirti papildomi 2 mln. litų

Po ilgų diskusijų ir prašymu Kauno miesto savivaldybei skirta papildomų lėšų S.Dariaus ir S.Girėno stadiono, kuriame kitais vyks Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionatas, remontui.  

Jau rašėme, kad šiems metams S.Dariaus ir S.Girėno stadiono remontui Vyriausybė buvo skyrusi vieną milijoną litų. Už šiuos pinigus savivaldybė planavo atnaujinti tribūnas, suremontuoti stogą bei parengti bėgimo takus dangų keitimui. Tačiau Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) reikalavo remontuoti seną dangą.

Su tuo nesutiko čempionato organizacinio komiteto direktorius Virginijų Daukšys. „Reikia keisti stadiono bėgimo takelio dangą, nes ji visiškai susidėvėjusi. Danga buvo įrengta 1996 metais, o tarptautinis sertifikatas galioja 10 metų.  Tuo tarpu KKSD siūlo remontuoti seną dangą. Bet tai netikslinga, nes po metų vis tiek reikės keisti dangą.  Šiemet norime šiemet nuimti seną dangą, išpilti naują asfaltą, suremontuoti VIP tribūnas", - sakė V.Daukšys.  

Savivaldybė šią savaitę gavo Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) raštą, kuriame informuojama apie tai, kad savivaldybei bus skirti dar 2 mln. litų.

„Finansų ministerija kitų metų Valstybės investicijų programos projekte iš patvirtintų KKSD limitų numatė papildomai 2 mln. litų stadiono remontui. Todėl dabar KKSD gali pasirašyti sutartį su savivaldybe dėl anksčiau skirto 1 mln. litų panaudojimo remontui", - sakė Kauno miesto vicemeras Rimantas Mikaitis.

Anot jo, šiemet bus nuimta sena danga, o kitąmet klojama nauja. „Atrodo, kad viskas pagaliau išsisprendė ir galėsime stadioną parengti čempionatui", - teigė R.Mikaitis.    

2009 metų liepos 16-19 dienomis į Kaune vyksiantį Europos lengvaatlečių varžybas ketina atvykti 1300-1400 sportininkų bei trenerių.